ZONTRON 4 mg/2 ml IV 1 ampül Uyarılar

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zontron uyarılar, Zontron zararları, Zontron önlemler, Zontron riskler, Zontron yan etkisi, Zontron alerji, Zontron alkol, Zontron hamileler, Zontron emzirme, Zontron araç kullanımı, Zontron fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Diğer selektif 5-HT3 reseptör antagonistlerine karşı aşırı duyarlılık gösteren hastalarda aşırı duyarlılık reaksiyonları rapor edilmiştir.

Solunum olaylarının tedavisi semptomatik olmalıdır ve hipersensitive reaksiyonlarının öncüsü olarak özellikle dikkat edilmelidir.

Ondansetron, doza bağlı bir şekilde QT aralığını uzatmaktadır. (bkz.Klinik Farmakoloji) Ayrıca, ondansetron kullanan hastalarda pazarlama sınrası Torsades de Pointes vakalarıbildirilmiştir. Konjenital uzun QT sendromu bulunan hastalarda ondansetron kullanımındankaçınınız. Ondansetron, elektrolit anomalileri, konjestif kalp yetmezliği, bradiartimisi bulunanhastalarda, QT uzaması olan veya QT uzaması gelişebilecek hastalarda veya QT uzamasına yada elektrolit anomalilerine sebep olan diğer tıbbi ürünleri kullanan hastalarda dikkatli şekildeuygulanmalıdır.

Hipokalemi ve hipomagnezemi, ondansetron uygulaması öncesinde düzeltilmelidir.

Ondansetronun kalın barsaktan geçiş süresini uzattığı bilindiğinden, subakut barsak obstrüksiyonu belirtileri olan hastalar ondansetron uygulamasından sonra izlenmelidir.

Adenotonsillektomi ameliyatları olan hastalarda bulantı ve kusmaları ondansetron ile önlemek gizli kanamaları maskeleyebilir. Bundan dolayı, böyle hastalar ondansetron sonrası dikkatletakip edilmelidir.

Hepatotoksik kemoterapi gören pediyatrik hastalarda ondansetron kullanılırken hepatik işlevler yakından izlenmelidir.

Her 2 ml’de 23 mg’dan daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Psikomotor testlerde ondansetron performansı etkilememiş ve sedasyona neden olmamıştır. Bu tür aktivitelerde ondansetronun farmakolojisinden beklenen zararlı etkiler gözlenmemiştir.