ZOLADEX DEPOT 10.8 mg (subkutan implant) Uyarılar

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zoladex uyarılar, Zoladex zararları, Zoladex önlemler, Zoladex riskler, Zoladex yan etkisi, Zoladex alerji, Zoladex alkol, Zoladex hamileler, Zoladex emzirme, Zoladex araç kullanımı, Zoladex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Serum estradiolün baskılanması ile ilgili yeterli güvenilir bulgu bulunmadığından ZOLADEX LA kadınlarda kullanım için endike değildir

ZOLADEX LA güvenirliği ve etkisi saptanmadığından, çocuklarda kullanılmamalıdır.

İmplantın çözünürlüğü veya atılımı ile ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Üretere ait tıkanma ve omurilikte sıkışma riski taşıyan erkek hastalarda ZOLADEX LA kullanımı dikkatli yapılmalı ve hastalar terapinin ilk ayında yakından izlenmelidir. Eğer omurilikte sıkışma veya üretere ait bir tıkanma nedeniyle böbrek yetmezliği varsa veya gelişirse, bu komplikasyonlann spesifik standart tedavileri uygulanmalıdır.

LHRH analog tedavisinin başlangıcında anti-androjen kullanılması düşünülmelidir. Bu şekilde serum testosteron düzeyindeki başlangıç yükselmesinin olası sekellerinin engellendiği bildirilmiştir.

LHRH agonistlerinin kullanılması, kemik mineral dansite kaybına neden olabilir. Erkeklerde, başlangıç verilerine göre bifosfonatın bir LHRH agonisti ile kombine kullanımı kemik mineral kaybını azaltabilir. Bazı risk faktör grupları içinde olan hastalar (öm. kronik alkol bağımlısı, sigara içen, uzun süreli antikonvulzan veya kortikosteroid tedavisi almış, ailesinde osteoporoz geçmişi olan) için osteoporoza karşı dikkatli olunmalıdır.

Depresyon dahil ruh hali değişiklikleri raporlanmıştır. Depresyon ve hipertansiyonu olan hastalar dikkatle izlenmelidir.

LHRH agonisti kullanan erkeklerde glukoz toleransında bir azalma gözlenmiştir. Bu durum önceden diabetes mellitus hastası olanlarda diyabet veya glisemik kontrol kaybı olarak ortaya çıkabilir. Bu sebeple kan glukoz düzeyinin değerlendirilmesi gerekir. Diabetus melitus ve kardiyovasküler olaylarda artışa neden olabilir.

Zoladex tedavisi antidoping testlerinde pozitif reaksiyonlara sebep olabilir.

Bilinmiyor.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

ZOLADEX LA’nın araç ve makine kullanma yeteneğini azalttığına dair herhangi bir kanıt yoktur.