ZOCOR FORT 40 mg 28 film tablet Nedir

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zocor Fort nedir, Zocor Fort ne için kullanılır, Zocor Fort ne ilacı, Zocor Fort neye yarar, Zocor Fort ne işe yarar, Zocor Fort neye iyi gelir, Zocor Fort kullananlar, Zocor Fort kullanımı, Zocor Fort uygulama, Zocor Fort etkileri, Zocor Fort faydaları bilgilerini içerir.

2.ZOCOR FORT nedir ve ne için kullanılır?

ZOCOR FORT kanınızdaki toplam kolesterol, kötü kolesterol (LDL kolesterol) ve trigliseridler denilen yağ asitlerinin seviyelerini azaltmak için kullanılan bir ilaçtır. Ek olarak, ZOCOR FORT iyi kolesterol (HDL) seviyenizi de yükseltir. Bu ilacı kullanırken kolesterol düşüren diyetinize de sadık kalmalısınız. ZOCOR FORT statinler denilen bir ilaç grubuna dahildir.

ZOCOR FORT, diyete ilave olarak,

• Kanınızda kolesterol seviyesi yüksek olduğunda (primer hiperkolesterolemi) ya da kanınızda yükselmiş yağ seviyesi olduğunda (karışık hiperlipidemi).

• Kanınızda kolesterol düzeyini yükselten genetik bir hastalığınız (homozigot ailesel hiperkolesterolemi) olduğunda. Diğer tedavileri de alabilirsiniz.

• Koroner kalp hastalığınız (KKH) veya yüksek KKH riskiniz olduğunda (diyabet, inme öyküsü ya da diğer kan-damar hastalığınız varsa). ZOCOR FORT, kanınızdaki kolesterol miktarından bağımsız olarak kalp hastalığı riskini azaltarak hayatınızı uzatabilir.

Birçok hastada yüksek kolesterolün ani belirtileri bulunmamaktadır. Doktorunuz basit bir kan testiyle kolesterolünüzü ölçebilir. Doktorunuzu düzenli ziyaret edin, kolesterolünüzü takip edin ve kolesterol hedefinizi doktorunuzla değerlendirin.

ZOCOR FORT 28 adet film kaplı tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir. ZOCOR FORT 40 mg film tabletler, oval, kırmızı-pembe renkli, bir tarafında ''ZOCOR 40'' yazan diğer tarafı düz film kaplı tabletlerdir.