RIF 125 mg 1 ampül Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sinopryl gebelik kategorisi C'dir. Sinopryl hamilelik kategorisi, Sinopryl gebelik kategorisi, Sinopryl emzirme, Sinopryl anne sütüne geçer mi, Sinopryl laktasyon, Sinopryl hamilelerde kullanımı, Sinopryl ve bebek, Sinopryl kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Sinopryl 10 mg; nedeni tam olarak belli olmayan (esansiyel) ve renovasküler hipertansiyonda etkilidir. Tek başına veya diğer antihipertansiflerle beraber kullanılabilir. Ayrıca dijital veya diüretiklerle kontrol altına alınamamış konjestif kalp yetmezliği tedavisinde de kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Lisinopril > Renin - Anjiyotensin Sistemi > ACE İnhibitörleri > ACE İnhibitörleri > Lisinopril

ATC Kodu

C09AA03

Etkin Madde

Lisinopril 10 mg

Barkodu

8699828750123

Geri Ödeme Kodu

A06740

Satış Fiyatı

8.57 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Alternatif İlaç Sayısı

8

Sağlık Konuları

Verem

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFMY

İmal veya İthal

Ithal

NFC kodu

FMD

Eşd. ilaç grubu

E201E

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Oral ya da diğer sistemik hormonal kontraseptifler kullanan hastalara RİF tedavisi sırasında hormonal olmayan başka bir doğum kontrol yöntemi kullanmaları tavsiye edilmelidir.

Gebelik dönemi

Rifamisinin yüksek dozlarda verildiğinde, kemirgenlerde teratojenik olduğu gösterilmiştir. RİF ile gebe kadınlarda yapılmış iyi kontrollü araştırmalar bulunmamaktadır. Rifamisinin plasentabariyerini geçtiği ve kordon kanında bulunduğunun bildirilmiş olmasına karşın, tek başına ya dadiğer antitüberküloz ilaçlarla kombinasyon halinde insan fetusu üzerindeki etkileribilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve- veya/embriyonal/fetalgelişim/ve-veya/doğum/ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir.İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle, RİF gebe kadınlarda ya da çocukdoğurma potansiyeli olan kadınlarda ancak potansiyel yararı fetüs için riske ağır basmasıdurumunda kullanılmalıdır. RİF gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

RİF gebeliğin son birkaç haftası içinde kullanıldığı taktirde, anne ve çocukta postnatal hemorajilere neden olabilir; bunlar için K vitamini tedavisi endike olabilir.

Laktasyon dönemi

Rifamisin anne sütüne geçer ve eğer doktor tarafından hastaya olan yarar, yeni doğan bebeğe olan zarardan daha fazla değil ise, yeni doğan bebekler rifamisin alan anne tarafındanemzirilmemelidir.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan üreme çalışmalarından elde edilen sınırlı sayıdaki verilere göre rifamisin üreme toksikolojisi göstermemektedir.