ZENTOVIR 245 mg 30 film tablet Endikasyonları

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zentovir endikasyonları, Zentovir tedavisi, Zentovir ne işe yarar, Zentovir neye yarar, Zentovir ne için kullanılır, Zentovir nedir, Zentovir faydaları, Zentovir ne ilacı, Zentovir ne zaman kullanılır, Zentovir kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Hepatit B enfeksiyonu:

ZENTOVİR, yetişkinlerde

• aktif viral replikasyon kanıtı ve serum alanin aminotransferaz (ALT) düzeylerinde yükselme veya histolojik olarak aktif hastalıkla birlikte kompanse karaciğer hastalığı olan,

• dekompanse karaciğer hastalığı olan

kronik hepatit B enfeksiyonunun tedavisinde endikedir.

Bu endikasyon. kompanse karaciğer fonksiyonuna sahip HBeAg pozitif ve HBeAg negatif kronik hepatit B’si ve dekompanse karaciğer fonksiyonlu kronik hepatit B’si bulunan nükleozid almamış ve nükleozid deneyimine sahip yetişkin hastalardaki histolojik, virolojik, biyokimyasal ve serolojik cevaplara dayanmaktadır.

HIV-1 enfeksiyonu:

ZENTOVİR, HIV-1 ile enfekte olmuş 18 yaşın üzerindeki yetişkinlerin tedavisinde diğer antiretroviral ilaçlarla kombinasyon halinde kullanılır.

ZENTOVİR’in faydasının gösteriminde, viral yükü yüksek (>100,000 kopya/ml) hastalar dahil, daha önce tedavi görmemiş hastalardaki bir çalışmanın ve önceden antiretroviralle tedavi edilmiş, erken virolojik başarısızlık gözlenen (<10,000 kopya/ml, çoğu hastada <5,000 kopya/ml) hastalardaki düzenli tedaviye (genellikle üçlü tedavi) tenofovir disoproksiTin eklendiği çalışmaların sonuçlan esas alınmaktadır.

Antiretroviral rejimin başansız olduğu hastalar için yeni bir rejime karar verirken, farklı tıbbi