ORCAFIL 10 mg film tablet (8 film tablet) Gebelik

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zincoplex gebelik kategorisi B'dir. Zincoplex hamilelik kategorisi, Zincoplex gebelik kategorisi, Zincoplex emzirme, Zincoplex anne sütüne geçer mi, Zincoplex laktasyon, Zincoplex hamilelerde kullanımı, Zincoplex ve bebek, Zincoplex kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Mineraller > Diğer Mineral İçeren İlaçlar > Çinko > Çinko Sülfat

ATC Kodu

A12CB01

Etkin Madde

Çinko

Barkodu

8680199093582

Satış Fiyatı

52.56 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

5

Alternatif İlaç Sayısı

6

Sağlık Konuları

Sertleşme Bozukluğu

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: B

ORCAFİL kadınların kullanımı için endike değildir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Gebelik şüphesi veya gebelik olduğunda hekim bilgilendirilmelidir.

Gebelik dönemi

Tadalafıl’in gebe kadınlar üzerinde kullanımına ilişkin kısıtlı veri mevcuttur. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gebelik, embriyonal/fetal gelişim, doğum veya doğum sonrasıgelişim üzerindeki direkt veya endirekt zararlı etkileri göstermemektedir (bkz. bölüm 5.3.).Tedbir amaçlı olarak gebelik süresince ORCAFİL’in kullanımından kaçınılması önerilir.

Laktasyon dönemi

ORCAFİL kadınların kullanımı için endike değildir. Tadalafılin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Hayvanlara ilişkin mevcut farmakodinamik/toksikolojik veriler tadalafılinsüte geçtiğini göstermektedir. Çocuğa anne sütüyle geçme riski önlenemez. Emzirme dönemiboyunca ORCAFİL kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Erkek ve dişi sıçanlarda yapılan çalışmalarda fertikte üzerinde herhangi bir bozukluk gözlenmemiştir. Günde 25 mg/kg ve daha fazla tadalafıl dozunun 6-12 ay boyunca verildiğiköpeklerde (günlük 20 mg dozla elde edilen insan EAA’sının en az 3katı- 3.7 ila 18.6 katımaruziyet ile) spermatogenezde azalmayla sonuçlanan seminifer tübül epitelinde değişikliklerolmuştur (bkz. bölüm 5.3.).

Günlük olarak uygulanan 10 mg ve 20 mg tadalafıl dozunun insanlarda spermatogenez üzerindeki potansiyel etkisini değerlendirmek amacıyla yürütülen çalışmalar sonucundasperm sayısı ve konsantrasyonunda klinik olarak anlamlı düşüş bulunmamıştır (bkz. bölüm5.1.).