ZELOXIM FORT 15 mg 30 tablet Yan Etkileri

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zeloxim Fort yan etkileri, Zeloxim Fort etkileri, Zeloxim Fort zararları, Zeloxim Fort belirtileri, Zeloxim Fort uyarılar, Zeloxim Fort önlemler, Zeloxim Fort kilo aldırırmı, Zeloxim Fort zayıflatırmı, Zeloxim Fort zehirlenmesi, Zeloxim Fort cinsellik, Zeloxim Fort sorunlar, Zeloxim Fort uykusuzluk, Zeloxim Fort bağımlılık, Zeloxim Fort bırakma bilgilerini içerir.

Zeloxim Fort verilmesiyle nadiren oluşabilecek advers reaksiyonlar aşağıda belirtilmiştir.

Gastrointestinal: Dispepsi, bulantı, kusma, karın ağrısı, kabızlık, bağırsaklarda aşırı gaz bulunması, ishal (%1'den daha sık), transaminazlar ve bilirubin düzeyleri gibi karaciğer fonksiyon parametrelerinde geçici anormallikler özofajit, gastroduodenal ülser, gizli veya makroskopik gastrointestinal kanama (%0.1-1 arasında), kolik (%0.1'den daha seyrek).

Hematolojik: Anemi (%1'den daha sık). Kan sayımı anormallikleri ve bu arada lökosit formülü değişiklikleri, lökopeni ve trombositopeni. Miyelotoksik bir ilacın ve özellikle de metotreksatın birlikte verilmesi, sitopeni gelişmesi açısından zemin hazırlayan bir faktör olarak gözükmektedir (%0.1-1 arasında).

Dermatolojik: Kaşıntı, deri döküntüsü (%1'den daha sık), stomatit, ürtiker (%0.1-1 arasında): fotosensitizasyon (%0.1'den daha seyrek).

Respiratuar: Aspirin veya Zeloxim dahil diğer nonsteroid antienflamatuar ilaç verilen bazı hastalarda akut astım gelişebildiği bildirilmiştir (%0.1'den daha seyrek).

Merkezi Sinir Sistemi: Sersemleme hissi, baş ağrısı (%1'den daha sık), baş dönmesi, kulak çınlaması, göz kararması (%0.1-1 arasında).

Kardiyovasküler: Ödem (%1'den daha sık), kan basıncının yükselmesi, palpitasyon, deride kızarma (%0.1-1 arasında).