ZELOXIM FORT 15 mg 30 tablet Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zeloxim Fort dozu, Zeloxim Fort dozaj, Zeloxim Fort doz aşımı, Zeloxim Fort uygulama, Zeloxim Fort kullanım şekli, Zeloxim Fort kullanımı, Zeloxim Fort kullanım süresi, Zeloxim Fort açmı tokmu, Zeloxim Fort nedir, Zeloxim Fort ne için kullanılır, Zeloxim Fort nasıl kullanılır, Zeloxim Fort faydaları, Zeloxim Fort etkileri, Zeloxim Fort günde kaç kez, Zeloxim Fort sabah mı akşam mı, Zeloxim Fort fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

ZELOXlM FORT kullanımına karar vermeden önce, ZELOXlM FORT ve diğer tedavi seçenekleri için potansiyel yararlar ve riskler dikkatli şekilde değerlendirilmelidir. Bireysel hastatedavisi hedeflerine uygun şekilde, etkili en düşük doz, en kısa tedavi süresince uygulanmalıdır.

ZELOXlM FORT ile başlangıç tedavisine verilen cevap incelendikten sonra, hastanın gereksinimleri doğrultusunda doz ve sıklık düzenlenmelidir.

• Osteoartrit alevlenmeleri: Önerilen doz günde 1 kez 7.5 mg’dır (bir adet 15 mg tabletin yarısıveya diğer form olan bir adet 7.5 mg tablet). istenilen etkinin sağlanamadığı durumlarda doz15 mg/güne yükseltilebilir (bir adet 15 mg tablet veya diğer form olan iki adet 7.5 mg tablet).

• Romatoid artrit, ankilozan spondilit: Önerilen doz günde bir kez 15 mg’dır (bir adet 15 mgtablet veya diğer form olan iki adet 7.5 mg tablet). (Ayrıca bkz. Özel popülasyonlara ilişkinek bilgiler).

Elde edilen terapötik etkiye bağlı olarak günlük doz 7.5 mg’a düşürülebilir (bir adet 15 mg tabletin yarısı veya diğer form olan bir adet 7.5 mg tablet).

• Akut gut ağrısı, akut kas iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı ve dismenore tedavisinde önerilen doz 7.5 mg/gün (bir adet 15 mg tabletin yarısı veya diğer form olan bir adet 7.5 mgtablet) olup istenen etkinin sağlanamadığı durumlarda doz 15 mg/güne (bir adet 15 mg tabletveya diğer form olan iki adet 7.5 mg tablet) yükseltilebilir.

GÜNLÜK DOZ 15 mg’ı GEÇMEMELİDİR.

Uygulama şekli:

Oral yoldan uygulanır. Günlük total doz, tek doz olarak, su veya farklı sıvılarla ve yemeklerle birlikte alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Ağır böbrek yetmezliği olan diyaliz hastalarında günlük doz 7.5 mg’ı geçmemelidir. Hafif-orta şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi 25 mL/dk’dan büyük) dozunazaltılmasına gerek yoktur (bkz. bölüm 5.2). (Ağır böbrek yetmezliği olup diyaliz tedavisigörmeyen hastalar için bkz. bölüm 4.3).

Karaciğer yetmezliği:

Hafif-orta şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalar için doz azaltılmasına gerek yoktur (bkz. bölüm 5.2.). (Ağır karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalar için bkz. bölüm 4.3.).

Pediyatrik popülasyon:

ZELOXİM FORT, 16 yaşın altındaki çocuklar ve adolesanlarda kullanılmamalıdır (bkz. bölüm

4.3. ).

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda ankilozan spondilitin ve romatoid artritin uzun-dönem tedavisi için tavsiye edilen doz 7.5 mg/gündür (bkz. bölüm 5.2.).

Diğer

İstenmeyen etki riski yüksek olan hastalarda tedaviye günlük 7.5 mg doz ile başlanmalıdır (bkz. bölüm 4.4.).

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar:

NSAİ ilaç doz aşımı halinde görülen semptomlar letarji, uyku hali, bulantı, kusma ve epigastrik ağrı ile sınırlıdır. Bu semptomlar da destekleyici tedavi ile genellikle geriyedöndürülebilmektedir. Gastrointestinal kanama gelişebilir. Ağır zehirlenme; hipertansiyon, akutböbrek yetmezliği, karaciğer fonksiyon bozukluğu, solunum depresyonu, koma, konvülziyonlar,kardiyovasküler kolaps ve kalp durması ile sonuçlanabilir. NSAİ ilaçların terapötik alımı ileanafilaktoid reaksiyonlar bildirilmiştir ve doz aşımı halinde de görülebilir.

Tedavi:

Bir NSAİ ilaç aşırı dozda alındığında semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Bir klinik çalışmada günde 3 kere oral yoldan uygulanan 4 gram kolestiraminin, meloksikamınvücuttan uzaklaştırılmasını hızlandırdığı gösterilmiştir.