ZELOXIM 7.5 mg 30 tablet Etkileşimi

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zeloxim etkileşimi, Zeloxim etken madde, Zeloxim yardımcı maddeler, Zeloxim alkol, Zeloxim etkileşim, Zeloxim kullananlar, Zeloxim dozu, Zeloxim kullanımı bilgisini içerir.

- Salisilatlar dahil olmak üzere yüksek doz nonsteroid antienflamatuar ilaçlar. En az iki nonsteroid antienflamatuar ilacın birlikte verilmesi, sinerjik etki göstererek gastrointestinal ülserasyon ve kanama riskini artırabilir.

- Oral antikoagülanlar: tiklopidin, sistemik olarak verilen heparin trombolitikler. Kanama riskinde artış. Birlikte kullanılması kesinlikle gerekiyorsa antikoagülan ilaçların etkileri yakından izlenmelidir.

- Lityum: Nonsteroid antienflamatuar grubu ilaçların plazma lityum düzeylerini yükselttikleri bildirilmiştir. Zeloxim tedavisi başlangıcında dozaj ayarlanması sırasında ve Zeloxim tedavisinden sonra plazma lityum düzeylerinin izlenmesi önerilir.

- Metotreksat: Zeloxim diğer nonsteroid antienflamatuar ilaçlar gibi metotreksatın hematolojik toksisitesini artırabilir. Bu durumda kan sayımının yakından izlenmesi önerilir.

- Doğum kontrol yöntemleri: Nonsteroid antienflamatuar ilaçların uterus-içi doğum kontrol yöntemlerinin etkinliğini azalttığı bildirilmiştir.