ZAVESCA 100 mg 84 kapsül Yan Etkileri

Actelion Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zavesca yan etkileri, Zavesca etkileri, Zavesca zararları, Zavesca belirtileri, Zavesca uyarılar, Zavesca önlemler, Zavesca kilo aldırırmı, Zavesca zayıflatırmı, Zavesca zehirlenmesi, Zavesca cinsellik, Zavesca sorunlar, Zavesca uykusuzluk, Zavesca bağımlılık, Zavesca bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi ZAVESCA’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Çok yaygın görülen yan etkiler- her 10 kişide 1 ya da daha çok kişiyi etkiler Kilo kaybı, titreme, ishal, şişkinlik (gaz), karın (mide) ağrısı.

Yaygın görülen yan etkiler- her 100 kişide 1 'den daha sık, ama her 10 kişide 1 'den daha az kişiyi etkiler

Anoreksi (iştahsızlık), iştahta azalma, baş ağrısı, baş dönmesi, periferal nöropati, parestezi (karıncalanma ya da uyuşma), koordinasyon bozukluğu, hipoestezi (dokunma duyusunda azalma), dispepsi (mide yanması), bulantı, kusma, kabızlık, karında şişkinlik ya da rahatsızlık, trombositopeni (kandaki trombosit sayısında azalma).

Nörolojik belirtiler ve trombositopeni, altta yatan hastalıktan da kaynaklanabilir.

Diğer olası yan etkiler arasında kas kasılmaları ya da zayıflığı, bitkinlik, uyuma güçlüğü ve libido azalması (cinsel istekte azalma).

Hastaların çoğunda, genellikle tedavi başlangıcında ya da tedavi sırasında aralıklı olarak bu yan etkilerden biri ya da birden fazlası görülebilir. Vakaların çoğu hafiftir ve kısa sürede geçer. Eğer bu yan etkilerden herhangi birini gözlemlerseniz, doktorunuza bildiriniz. Doktorunuz ZAVESCA dozunuzu azaltabilir ya da yan etkileri kontrol altına alacak başka ilaçlar verebilir.

Bazı hastalar ellerinde ve ayaklarında karıncalanma ya da uyuşma hissetmişlerdir. Bu durumun nedeni ZAVESCA'nın yan etkilerinden kaynaklanan periferal nöropati ya da hastalığın kendisi olabilir. Doktorunuz bu durumu değerlendirmek için ZAVESCA tedavisinden önce ve tedavi sırasında bazı testler yapacaktır (Bkz. Bölüm 2). Bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız, lütfen durumu mümkün olan en kısa sürede doktorunuza bildiriniz.

ZAVESCA tedavisine başladığınızda bir miktar kilo kaybederseniz endişelenmeyiniz. Kilo kaybı genellikle tedavi ilerlediğinde duracaktır.

Genellikle ellerde titreme şeklinde görülen hafif bir titreme yaşarsanız, bu

durumu mümkün olan en kısa sürede doktorunuza bildiriniz. Titreme genellikle tedaviyi durdurmaya gerek kalmadan geçecektir. Bazı durumlarda doktorunuz titremeyi durdurmak için ilaç dozunu azaltmaya ya da ZAVESCA kullanımınızı durdurmaya karar verebilir.

Yan etkilerin raporlanması