ZARIDINEX %0.3 5 ml steril göz damlası Zararları

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zaridinex zararları, Zaridinex önlemler, Zaridinex riskler, Zaridinex uyarılar, Zaridinex yan etkisi, Zaridinex istenmeyen etkiler, Zaridinex cinsel, Zaridinex etkileri, Zaridinex tedavi dozu, Zaridinex aç mı tok mu, Zaridinex hamilelik, Zaridinex emzirme, Zaridinex alkol, Zaridinex kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Genel

Sistemik ofloksasin kullanımından sonra ciddi reaksiyonlar enderdir ve semptomların çoğu geri dönüşlüdür. Topikal uygulamadan sonra küçük bir miktarda ofloksasin sistemik olarak emildiğiiçin, sistemik kullanım ile bildirilen advers olayların ortaya çıkma olasılığı vardır.

Sıklık kategorileri

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahminedilemiyor).

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Çok seyrek: Aşırı duyarlılık (anjiyoödem, dispne, anaflaktik reaksiyon/şok,

orofarengeal şişme, dil şişmesi dâhil).

Sinir sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Sersemlik, baş ağrısı,hipoestezi.

Göz hastalıkları

Yaygın: Gözde irritasyon, gözde rahatsızlık hissi.

Bilinmiyor: Keratit, konjonktivit, bulanık görme, fotofobi, göz kapağında ödem,

gözlerde yabancı cisim varmış hissi, lakrimasyon artışı, göz kuruluğu, gözde ağrı, göz ve göz kapaklarında kaşıntı, gözde kızarıklık.

Gastrointestinal hastalıklar

Bilinmiyor: Bulantı

Deri ve derialtı doku hastalıkları

Bilinmiyor: Periorbital ödem

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

’ Bilinmiyor: Fasiyal ödem

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonların raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir, (www.titck.gov.tr: e-posta:tufam@titck.gov.tr: tel:0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)