ZADITEN 1 mg/ 5 ml 100 ml şurup Zararları

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zaditen zararları, Zaditen önlemler, Zaditen riskler, Zaditen uyarılar, Zaditen yan etkisi, Zaditen istenmeyen etkiler, Zaditen cinsel, Zaditen etkileri, Zaditen tedavi dozu, Zaditen aç mı tok mu, Zaditen hamilelik, Zaditen emzirme, Zaditen alkol, Zaditen kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik çalışmalardan elde edilen advers ilaç reaksiyonlan MedDRA sistem organ sınıfına göre listelenmiştir. Her bir sistem organ sınıfı içinde advers ilaç reaksiyonlan en sık görülen ilk sırada yer alacak şekilde sıklıklanna göre sıralanmıştır. Her bir sıklık grubunda, advers reaksiyonlar azalan ciddiyet sırası ile sıralanmıştır. Ayrıca, her bir advers ilaç reaksiyonu için uygun sıklık kategorisi aşağıdaki sıklık derecelerine (CIOMS III) dayanmaktadır.

Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100, ila <1/10); yaygın olmayan (> 1/1.000 ila <1/100); seyrek (> 1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (< 1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar

Yaygın olmayan: Sistit

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Çok seyrek: Eritema multiforme, Stevens-Johnson sendromu, şiddetli deri reaksiyonu Metabolizma ve beslenme hastalıkları Seyrek: Kilo artışı Psikiyatrik hastalıklar**

Yaygın: Ajitasyon, iritabilite, uykusuzluk, sinirlilik.

Yaygın olmayan: Baş dönmesi*

Seyrek: Sedasyon*

Gastrointestinal hastalıkları Yaygın olmayan: Ağız kuruluğu*

Hepato-bilier hastalıkları

Çok seyrek: Hepatit, hepatik enzimlerde yükselme.

* Tedavinin başlangıcında sedasyon, ağız kuruluğu ya da baş dönmesi görülebilir, bu belirtiler genellikle tedavinin sürdürülmesi ile kendiliğinden kaybolur.

** Özellikle çocuklarda zaman zaman, ajitasyon, iritabilite, uykusuzluk ve sinirlilik gibi SSS stimülasyonu semptomları görülebilir.

Spontan bildirimler ve literatür vakalarından elde edilen advers ilaç reaksiyonları (sıklık bilinmiyor)

Aşağıdaki advers ilaç reaksiyonlan spontan vaka ve literatür vakalan yoluyla ZADİTEN bildirimleri ile pazarlama sonrası deneyiminden elde edilmiştir.

Bu reaksiyonlan boyutu bilinmeyen bir popülasyon tarafından gönüllülük esasına göre bildirildiği için, bu reaksiyonlann sıklığının güvenilir bir şekilde hesaplanması mümkün değildir ve bu nedenle “sıklıklan bilinmiyor” şeklinde sınıflandırılmıştır. Advers ilaç reaksiyonlan MedDRA sistem organ sınıfına göre listelenmiştir. Her bir sistem organ sınıfı içinde, advers ilaç reaksiyonlan azalan ciddiyet sırası ile verilmiştir:

Sinir sistemi hastalıkları: Konvülsiyon, uyku hali, baş ağnsı.

Gastrointestinal hastalıklar: Kusma, mide bulantısı, diyare.