YERVOY 200mg/40ml IV infüzyonluk çözelti konsantreSI içeren 1 flakon Etkileşimi

Bristol-Myers Squibb Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Yervoy etkileşimi, Yervoy etken madde, Yervoy yardımcı maddeler, Yervoy alkol, Yervoy etkileşim, Yervoy kullananlar, Yervoy dozu, Yervoy kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

İpilimumab, sitokrom P450 enzimleri (CYP) veya ilaçları metabolize eden diğer enzimlerce metabolize edilmeyen bir insan monoklonal antikorudur.

Daha önce tedavi almamış ilerlemiş melanom hastalarında tek başına ve kemoterapi (dakarbazin ya da paklitaksel/karboplatin) ile kombine ipilimumab ile bir ilaç etkileşim çalışması yapılmış veCYP enzimleri (CYP1A2, CYP2E1, CYP2C8 ve CYP3A4) ile etkileşimideğerlendirilmiştir.İpilimumab ve paklitaksel/karboplatin, dakarbazin veya onun metaboliti, 5-aminoimidazol-4-karboksamid (AIC) arasında klinik olarak anlamlı hiçbir farmakokinetik ilaç-ilaçetkileşimi gözlenmemiştir.

Diğer etkileşim formları

Kortikosteroidler

YERVOY’un farmakodinamik aktivitesi ve etkinliği ile olası etkileşimi nedeniyle, YERVOY’a başlamadan önce; başlangıçta sistemik kortikosteroidlerin kullanımından kaçınılmalıdır. Yine de,immün sistem ile ilgili advers reaksiyonların tedavi edilmesi için YERVOY’a başlandıktan sonrasistemik kortikosteroidler veya diğer immünosüpresanlar kullanılabilir. YERVOY tedavisinebaşlandıktan sonra sistemik kortikosteroidlerin kullanımının YERVOY’un etkinliğini bozmadığıgörülmektedir.

Antikoagülanlar

Antikoagülanların kullanımının gastrointestinal hemoraji riskini artırdığı bilinmektedir. Gastrointestinal hemoraji, YERVOY ile görülebilir bir advers reaksiyon olduğundan (bkz. bölüm4.8) eşzamanlı antikoagülan tedavisine ihtiyaç duyan hastalar yakından izlenmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler;

Yaşlılarda, böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda hiçbir ilaç etkileşim çalışması yapılmamıştır. Pediyatrik Popülasyon:

Pediyatrik hastalar için klinik veri bulunmamaktadır.