OFTALMOTRIM 5 ml oft. sol. Gebelik

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nitroderm gebelik kategorisi C'dir. Nitroderm hamilelik kategorisi, Nitroderm gebelik kategorisi, Nitroderm emzirme, Nitroderm anne sütüne geçer mi, Nitroderm laktasyon, Nitroderm hamilelerde kullanımı, Nitroderm ve bebek, Nitroderm kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Nitroderm TTS; - Konjestif Kalp Yetmezliği: Dijital veya diğer pozitif-inotrop ilaçlar ve diüretikler ile geleneksel tedaviye yeterli cevap vermeyen hastalarda ek tedavi olarak kullanılır. - Angina Pektoris: Tek başına veya bir beta-bloker ile ve/veya kalsiyum antagonistleri gibi diğer antianginal ilaçlar ile birlikte kullanılır. - Flebitin ve ekstravazasyonun önlenmesi: İki gün veya daha uzun sürmesi beklenen tedavilerde ve düşük dozda heparin ile tedavinin olmadığı durumlarda, intravenöz sıvı ve ilaçların venöz kanülasyonunda sekonder olarak gelişebilecek flebitin ve ekstravazasyonun profilaktik tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Gliseril Trinitrat > Kalp İlaçları > Kalp Hastalığında Kullanılan Vazodilatörler > Organik Nitratlar > Gliseril Trinitrat

ATC Kodu

C01DA02

Etkin Madde

Nitrogliserin 50 mg

Barkodu

8699760610035

Geri Ödeme Kodu

A05645

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Göz Enfeksiyonları

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFKX

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

30 ay

NFC kodu

NGB

Eşd. ilaç grubu

E255A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Damla

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Trimetoprim/Polimiksin B sülfat’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedavi süresince etkili doğum kontrolü uygulamak zorundadır.

Gebelik dönemi

Trimetoprim/Polimiksin B sülfat’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonel/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. Kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

OFTALMOTRIM gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Gebelik sırasında sadece potansiyel yarar, potansiyel fötal riskten fazlaysa kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Trimetoprim/Polimiksin B sülfat’ın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Trimetoprim/Polimiksin B sülfat’ın süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da OFTALMOTRIM tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve OFTALMOTRIM tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite