XATRAL XL 10 mg 30 tablet Nedir

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xatral nedir, Xatral ne için kullanılır, Xatral ne ilacı, Xatral neye yarar, Xatral ne işe yarar, Xatral neye iyi gelir, Xatral kullananlar, Xatral kullanımı, Xatral uygulama, Xatral etkileri, Xatral faydaları bilgilerini içerir.

2.XATRAL XL nedir ve ne için kullanılır?

XATRAL XL alfuzosin HCl etkin maddesini içeren, yuvarlak, üç katlı bir tablettir ve iki sarı tabaka arasında beyaz bir tabakası vardır. Bir tablette 10 mg etkin madde bulunur. Kutunun içinde blisterde 30 tablet bulunur.

XATRAL XL, alfa 1 blokerler adı verilen bir ilaç grubuna dahildir, prostat bezinin normalden daha büyük hale gelmesine yol açan ve iyi huylu prostat büyümesi denilen

durumun yarattığı belirtileri tedavi etmek için kullanılır. İyi huylu prostat büyümesinde sık sık ve acil idrar yapma ihtiyacı hissi, işemenin başlangıcında idrarın akışında güçlük olması, idrar akışının zayıf olması ve gece yarısı idrara çıkma ihtiyacı duyulması gibi belirtiler görülür. Xatral XL prostat bezinde ve mesanenin boyun kısmında yer alan düz kasları gevşetir. Bu kasların gevşemesi idrar yapmayla ilgili belirtilerin iyileşmesini sağlar.

Doktorunuz size XATRAL XL’i prostat bezinizde iyi huylu büyüme tespit edildiği ve bu duruma bağlı olarak idrar yapmayla ilgili şikayetleriniz mevcut olduğu için reçetelemiş olabilir.