XATRAL XL 10 mg 30 tablet Dozu

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xatral dozu, Xatral dozaj, Xatral doz aşımı, Xatral uygulama, Xatral kullanım şekli, Xatral kullanımı, Xatral kullanım süresi, Xatral açmı tokmu, Xatral nedir, Xatral ne için kullanılır, Xatral nasıl kullanılır, Xatral faydaları, Xatral etkileri, Xatral günde kaç kez, Xatral sabah mı akşam mı, Xatral fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkin erkeklerde kullanılır.

BPH: Her gün 1 tablet alınır.

BPH’a bağlı AÜR: Kateterizasyonun ilk gününden itibaren, her gün 1 tablet alınır. Akut üriner retansiyonun yinelemesi ya da hastalığın ilerlemesi söz konusu olmadıkça, kateter çıkarıldıktan sonra da tedaviye devam edilir.

Uygulama şekli:

Tabletler bütün olarak yutulmalıdır.

BPH: Akşam yemeğinden sonra 1 tablet uygulanır. BPH’a bağlı AÜR: Yemekten sonra 1 tablet uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Farmakokinetik ve klinik güvenlilik verileri esas alındığında, yaşlılar ve böbrek yetmezliği olan hastalar (kreatinin klirensi >30 ml/dak) mutad dozla tedavi edilebilir. Yeterli klinik güvenlilik verileri olmadığından, XATRAL XL şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalara (kreatinin klerensi <30 ml/dak, bkz. 4.3 ) verilmemelidir.

Karaciğer yetmezliği:

XATRAL XL karaciğer yetmezliğinde (Child-Pugh C) kontrendikedir (bkz. 4.3).

Pediyatrik popülasyon:

XATRAL XL’m etkinliği 2-16 yaş arası çocuklarda kanıtlanmamıştır.

Bu nedenle XATRAL XL pediyatrik popülasyonda kullanım için endike değildir (bkz. 5.3).

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı halinde, hasta hastaneye yatırılmalı, sırtüstü yatar vaziyette tutulmalı, hipotansiyona yönelik konvansiyonel tedavi uygulanmalıdır.

Uygun antidot, doğrudan vasküler kas lifleri üzerinde etki yapan bir vazokonstriktördür. Yüksek oranda plazma proteinlerine bağlandığından alfuzosinin diyalizi zordur. Gastrik lavajın (mümkünse) ardından aktif kömür uygulanmalıdır.