ACNELYSE 20 gr krem Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Acnelyse gebelik kategorisi C'dir. Acnelyse hamilelik kategorisi, Acnelyse gebelik kategorisi, Acnelyse emzirme, Acnelyse anne sütüne geçer mi, Acnelyse laktasyon, Acnelyse hamilelerde kullanımı, Acnelyse ve bebek, Acnelyse kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Acnelyse Krem, sivilce bir başka deyişle akne vulgaris, sedef hastalığı yani psoriazis, açık komedon, lameller iktiyozis epidermolitik hiperkeratoziste endikedir.

İlaç Sınıfı

Dermatolojik İlaçlar > Akne İlaçları > Sivilce İlaçları > Retinoid İçeren Kremler > Tretinoin

ATC Kodu

D10AD01

Etkin Madde

Tretinoin 1 mg/g

Barkodu

8699514355908

Satış Fiyatı

14.97 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

24

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Akne

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

MTA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Krem

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’ dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedaviye başlamadan önce gebelik testi yaptırarak gebelik durumlarını öğrenmelidirler. Eğer gebelik mevcut ise gebelik sona erene kadar tedavi ertelenmelidir. Tretinoin kullanılan süre boyunca güvenilir bir ya da iki kontraseptif yöntem ile korunma önerilir.

ACNELYSE, oral kontraseptiflerin düzeyini/etkilerini azaltabilir.

Gebelik dönemi

Oral yolla kullanılan tretionin içeren ilaçlar fetotoksik ve teratojen etkileri nedeniyle tüm gebelik boyunca D kategorisinde sınıflandırılır. Gebelik döneminde oral tretinoin kullanan gebelerde ciddi deformasyonlu bebek doğurma riski yüksektir. Bu risk hayvan çalışmalarında gösterilmiştir. Bu nedenle fatal bir hastalığın tedavisi amacıyla hekim tarafından önerilmedikçe gebelikte oral tretinoin içeren ilaçların kullanımı önerilmez.

Sınırlı sayıda insan ve hayvan vaka raporlarında, konjenital hastalıklar rapor edilmiştir. Bu nedenle risk göz ardı edilemez.

Topikal tretinoin hamilelerde ancak olası yararların olası zararlarından üstün olduğuna hekim tarafından karar verildiğinde, hastaya olası istenmeyen etkiler ve fetüse olan etkileri konusunda uyarılar yapıldıktan sonra kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Topikal tretinoin’in uygulama sonrası sistemik emilimi sağlıklı gönüllülerde yapılan çalışmada ortalama %2’den az olarak saptanmıştır ancak anne sütüne bir miktar geçebildiğine dair yayınlar mevcuttur. Bu nedenle, süt veren annelerde, ancak hekim önerisi ile ve dikkatle kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite