XALFU XL 10 mg uzatılmış salınımlı 30 tablet Uyarılar

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xalfu uyarılar, Xalfu zararları, Xalfu önlemler, Xalfu riskler, Xalfu yan etkisi, Xalfu alerji, Xalfu alkol, Xalfu hamileler, Xalfu emzirme, Xalfu araç kullanımı, Xalfu fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Tüm alfa-1-blokerlerinde olduğu gibi, özellikle antihipertansif ilaç alanlar olmak üzere bazı hastalarda uygulamayı takip eden birkaç saat içinde semptom (baş dönmesi, yorgunluk, terleme) veren veya vermeyen ortostatik hipotansiyon gelişebilir.

Böyle olgularda, hastanın semptomlar tamamen geçinceye kadar yere uzanması gerekir.

Bu etkiler geçicidir ve genellikle dozun ayarlanmasını takiben tedavinin bırakılmasını gerektirmez.

Hastalar bu olayların gelişebileceği konusunda uyarılmalıdır.

Alfa-1 blokerlerine karşı aşırı hassasiyeti olan hastalarda tedavi kademeli olarak başlatılmalıdır. XALFU XL antihipertansif alan hastalarda dikkatli olarak uygulanmalıdır. Özellikle tedavinin başında olmak üzere kan basıncı düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Koroner yetmezliği olan hastalarda antianjinal tedaviye devam edilmelidir ancak anjina tekrar oluşur veya şiddetlenirse XALFU XL’e devam edilmemelidir.

Kullanımı önerilmediği için ciddi böbrek yetmezliği olan hastalar ile ilgili deneyimler kısıtlıdır. Hastalar tabletlerin bütün halinde yutulması gerektiği konusunda uyarılmalıdır. Ezmek, kırmak, çiğnemek, toz haline getirmek gibi başka uygulama yollarına başvurulmamalıdır. Bu uygulamalar ilacın uygun olmayan biçimde salınmasına ve emilimine neden olarak erken advers etkilere neden olabilir.

Daha önce veya halen tamsulosin ile tedavi edilen hastalarda, katarakt cerrahisi uygulanırken İntraoperatif Floppy İris Sendromu (İFİS, küçük pupilla sendromunun bir tipi) izlenmiştir. Benzer etki diğer alfa-1 blokerlerinde de izole raporlar ile bildirildiğinden, böyle bir etkinin oluşabileceği göz ardı edilemez. Eğer katarakt operasyonu sırasında İFİS komplikasyonları artıracak ise, halen veya geçmişte alfa-1 blokerinin kullanıldığı daha ileri cerrahi girişim için göz hekimine bildirilmelidir.

0.560 mg Propilen glikol içermektedir. Dozu nedeniyle herhangi bir uyarı gerektirmemektedir. Bu tıbbi üründe 0.560 mg titanyum dioksit mevcuttur. Bilinen herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımına etkisine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Vertigo, göz kararması ve asteni gibi advers etkiler gelişebilir. Bu etkilerin gelişebileceği araba ve makine kullanımı sırasında göz önüne alınmalıdır.