WINCEF 180 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 100 ml Dozu

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Wincef dozu, Wincef dozaj, Wincef doz aşımı, Wincef uygulama, Wincef kullanım şekli, Wincef kullanımı, Wincef kullanım süresi, Wincef açmı tokmu, Wincef nedir, Wincef ne için kullanılır, Wincef nasıl kullanılır, Wincef faydaları, Wincef etkileri, Wincef günde kaç kez, Wincef sabah mı akşam mı, Wincef fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Diğer oral antibiyotiklerle olduğu gibi, tedavi süresi genellikle beş ila on gün arasında değişebilmektedir. Streptococcus pyogenes’e bağlı enfeksiyonların tedavisi için WİNCEF PLUS’un terapötik dozu en az 10 gün süreyle alınmalıdır.

Çocuklarda seftibuten dozu 9 mg/kg/gün (günde en fazla 400 mg) olacak şekilde seftibuten/klavulanik asit uygulanması önerilir.

Tonsillit ile birlikte olan ve olmayan farenjit, efüzyonlu akut otitis media ve komplike olan ve olmayan üriner sistem enfeksiyonlarının tedavisi için günde tek doz uygulanabilir.

Çocuklarda vücut ağırlığına göre WİNCEF PLUS süspansiyon aşağıdaki gibi alınır:

45 kg’dan daha ağır ve 10 yaşından büyük çocuklarda erişkin dozu önerilmektedir.

WİNCEF PLUS süspansiyon yemeklerden bir veya iki saat önce alınabilir.

Uygulama şekli

Talimata uygun şekilde hazırlandığında, 100 mL’lik oral süspansiyon 5 mL’sinde 180 mg/62,5 mg seftibuten/klavulanik asit içermektedir.

Süspansiyonun hazırlanması: Süspansiyonu hazırlamak için şişenin üzerindeki işaret çizgisinin yarısına kadar su ilave edilir ve kuvvetlice çalkalanır. Daha sonra işaret çizgisine kadar su ilave edilir ve tamamen dağılıncaya kadar kuvvetlice çalkalanır.

Dozun doğru bir şekilde alınabilmesi için, şişe ile birlikte verilen ölçü kaşığı kullanılmalıdır.
Süspansiyon, her bir kullanımdan önce iyice çalkalanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Kreatinin klerensi değerleri 50 mL/dak’nın altına inmedikçe, WİNCEF PLUS’ın farmakokinetikleri doz ayarlamasını gerektirecek seviyede etkilenmemektedir. Bu hastalarda doz ayarlaması için talimatlar tabloda verilmektedir.

Tablo 1: Böbrek Yetmezliği Bulunan Hastalarda WİNCEF PLUS Dozunun Ayarlanması Kreatinin Klerensi > 50 30-49 5-29

mL/dak.

Her 24 saat için 400 mg 200 mg 100 mg

Seftibuten Dozu

Eğer doz sıklığında ayarlama yapılması tercih edilirse, standart WİNCEF PLUS dozu kreatinin klerensi 30-49 mL/dak olan hastaya her 48 saatte bir (2 günde bir) uygulanabilir ve eğer kreatinin klerensi 5-29 mL/dak ise her 96 saatte bir (4 günde bir) uygulanabilir.

Haftada iki ya da üç kez hemodiyalize giren hastalarda, her hemodiyaliz seansının sonunda tek doz WİNCEF PLUS uygulanabilir.

Karaciğer yetmezliği:

Herhangi bir özel kullanım uyarısı bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

45 kg ve 10 yaşından büyük çocuklarda erişkin dozu kullanılır. 6 ay ve üzeri çocuklarda seftibuten dozu 9 mg/kg/gün (maksimum günlük 400 mg seftibuten) olacak şekilde WİNCEF PLUS süspansiyon kullanılması önerilir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Seftibutenin kazara yüksek dozda alınması nedeniyle herhangi bir zehirlenme belirtisi görülmemiştir. Spesifik antidotu olmadığından, gerekirse mide lavajı uygulanır. Hemodiyaliz sonucu önemli miktarda WİNCEF PLUS vücuttan uzaklaştırılabilir. Periton diyaliz ile vücuttan etkili bir şekilde uzaklaştırıldığı tespit edilmemiştir.

Günde 2 gram’a kadar tek doz seftibuten alan sağlıklı erişkin gönüllülerde, ciddi bir yan etki görülmemiştir ve tüm klinik ve laboratuvar sonuçları normal sınırlar içerisinde kalmıştır.