EPOBEL 5000 IU/0.5 ml IV steril 6 kullanıma haz. enj. Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pravachol gebelik kategorisi C'dir. Pravachol hamilelik kategorisi, Pravachol gebelik kategorisi, Pravachol emzirme, Pravachol anne sütüne geçer mi, Pravachol laktasyon, Pravachol hamilelerde kullanımı, Pravachol ve bebek, Pravachol kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Pravachol 40 mg; - Kalbe kan sağlayan damarlarda görülen daralma sonucunda kalbe ulaşan besin ve oksijenin azalmasına bağlı olarak ortaya çıkan kalp hastalıklarına karşı koruyucu olarak (koroner kalp hastalığına karşı koruyucu olarak); - Yüksek kolesterol; - Koroner kalp hastalığı (örneğin kalp krizi) geçirmiş olan kişilerde felç (inme), kalp krizi veya diğer kalp sorunları oluşum riskinin azaltılması tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Lipid Metabolizması İlaçları > Yağ Metabolizması İlaçları > HMG CoA Redüktaz İnhibitörleri > Pravastatin Sodyum

ATC Kodu

C10AA03

Etkin Madde

Pravastatin sodyum 40 mg

Barkodu

8699525016799

Geri Ödeme Kodu

A06299

Satış Fiyatı

43.08 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

1

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Yüksek Kolesterol

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFL8

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E407C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda gebelik sonucu böbrek fonksiyonlarında azalma ve kan basıncında artma eğilimi görüleceğinden, EPOBEL kullanımı sırasında dikkatli olunmalıdır.

Doğum kontrolünde kullanılan oral kontraseptif ilaçların hipertansiyona eğilimi arttırması nedeniyle, bu gibi hastalarda EPOBEL kullanımı sırasında dikkatli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Epoetin zeta’nın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/ fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. Ancak, fetal ağırlıkta bu sınıf ilaçlara bağlı olan geri dönüşlü bir azalma göstermektedir (bkz. bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu yüzden gebelik sırasında ilaç tedavisinin faydaları fetusda meydana gelebilecek muhtemel riske karşı incelenerek, gebelik döneminde kullanımında dikkatli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Epoetin zeta’nın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir.

Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da EPOBEL tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve EPOBEL tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite