WELLBUTRIN XL 300 mg 30 yavaş salınımlı film kaplı tablet Kontrendikasyonları

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Wellbutrin Kontrendikasyonları, Wellbutrin Sakıncaları, Wellbutrin etkileri, Wellbutrin alerji, Wellbutrin kullanım alanları, Wellbutrin zararları, Wellbutrin belirtileri, Wellbutrin kullanım süresi, Wellbutrin kullanım şekli, Wellbutrin etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

WELLBUTRIN XL, bupropiyona veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

Nöbet insidansı doza bağlı olduğundan WELLBUTRIN XL’in, bupropiyon içeren herhangi bir başka ilaçla birlikte kullanılması kontrendikedir.

WELLBUTRIN XL, halen nöbet bozukluğu olan veya nöbet hikayesi olan hastalarda kontrendikedir.

WELLBUTRIN XL, bilinen merkez sinir sistemi tümörü olan hastalarda kontrendikedir.

WELLBUTRIN XL, tedavi sırasında herhangi bir zamanda alkol ya da kullanımının durdurulmasına nöbet riskinin eşlik ettiği bilinen herhangi bir ilaç (özellikle benzodiazepinler ve benzodiazepin-benzeri ilaçlar) kullanmayı birdenbire bırakan hastalarda kontrendikedir.

WELLBUTRIN XL, şiddetli karaciğer sirozu olan hastalarda kontrendikedir.

WELLBUTRIN XL, bulimia veya anoreksia nervoza teşhisi konulan veya bu bozuklukları daha önce bulunan hastalarda kontrendikedir.

WELLBUTRIN XL ve monoamin oksidaz inhibitörlerinin (MAOI) birlikte kullanılması kontrendikedir. İrreversibl MAO inhibitörlerinin kullanılmasının durdurulmasından sonra WELLBUTRIN XL tedavisine başlanabilmesi için aradan en az 14 gün geçmiş olmalıdır; reversibl MAO inhibitörlerinin kullanılmasının durdurulmasından sonra 24 saat geçmiş olması, WELLBUTRIN XL tedavisine başlanabilmesi açısından yeterlidir.