WANABI FORTE 120 mg 84 kapsül Kullanımı

Eczacıbaşı-Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.WANABI FORTE nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

WANABİ FORTE’u her zaman doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Emin olamadığınız durumlarda doktor veya eczacınıza danışınız.

• Kullanılması gereken WANABİ FORTE dozu günde üç ana öğünün her birinde alınan 120 mg’lık 1 adet kapsüldür. WANABİ FORTE, öğüne başlamadan hemen önce, öğün sırasında veya öğünden bir saat sonrasına kadar alınabilir. Kapsüller su ile yutulmalıdır.

• WANABİ FORTE sebze ve meyve yönünden zengin, iyi dengelenmiş, kalori kontrollü ve kalorinin ortalama %30’unu yağlardan alan bir diyet ile birlikte alınmalıdır. Günlük yağ, karbonhidrat ve protein aliminiz üç ana öğüne dağıtılmalıdır. Buna göre kahvaltıda bir kapsül, öğle yemeğinde bir kapsül ve akşam yemeğinde bir kapsül alacaksınız. WANABİ FORTE’den maksimum fayda sağlayabilmeniz için öğün aralarında bisküvi, çikolata veya iştah açıcı atıştırmalıklar gibi yüksek oranda yağ içeren yiyecekler yemekten kaçınınız.

• WANABİ FORTE sadece diyetteki yağlar ile birlikte alınırsa etki göstermektedir. Bu nedenle ana öğünü kaçırırsanız veya hiç yağ içermeyen bir öğün alırsanız WANABİ FORTE almanıza gerek yoktur.

• Herhangi bir nedenden ötürü WANABİ FORTE’u size söylendiği şekilde almazsanız doktorunuza söyleyiniz. Aksi takdirde doktorunuz WANABİ FORTE’un etkili olmadığını veya iyi tolere edildiğini düşünebilir ve gerekmediği halde tedavinizi değiştirebilir.

•    12 hafta sonunda WANABİ FORTE ile tedavinizin başlangıcında ölçülmüş olan vücut ağırlığınızın en az % 5’ini kaybetmiş olmazsanız, doktorunuz tedavinizi kesebilir.

• WANABİ FORTE ile 4 yıllık sürelerde, uzun dönem klinik çalışmalar yapılmıştır.

Uygulama yolu ve metodu

• Ağızdan alınmalıdır.

• Kapsülleri çiğnemeden yeterli miktarda sıvı ile yutunuz (örneğin, bir bardak su ile).

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

WANABİ FORTE’un etkisi 12 yaşın altındaki çocuklarda

çalışılmamıştır.

Yaşlılarda kullanımı

Geçerli değildir.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği: Geçerli değildir.

Karaciğer yetmezliği: Geçerli değildir.

Eğer WANABİ FORTE ’un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla WANABI FORTE kullanırsanız

WANABI FORTE'i kullanmayı unuttuysanız

• Eğer WANABİ FORTE’u almayı unutursanız son öğününüzden sonra bir saat içinde olmak koşulu ile hatırlar hatırlamaz alınız, sonra normal zamanında almaya devam ediniz. Eğer birden fazla dozu almayı unutursanız, lütfen doktorunuzu bilgilendiriniz ve size verilen tavsiyeye uyunuz. Doktorunuz söylemeden dozunuzu değiştirmeyiniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Bu ilacın kullanımı ile ilgili daha fazla sorunuz olursa, doktorunuza veya eczacınıza sorunuz. WANABİ FORTE ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler WANABİ FORTE tedavisini bırakmayı düşünüyorsanız, önce doktorunuza danışınız.