WANABI FORTE 120 mg 84 kapsül Dozu

Eczacıbaşı-Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Wanabi dozu, Wanabi dozaj, Wanabi doz aşımı, Wanabi uygulama, Wanabi kullanım şekli, Wanabi kullanımı, Wanabi kullanım süresi, Wanabi açmı tokmu, Wanabi nedir, Wanabi ne için kullanılır, Wanabi nasıl kullanılır, Wanabi faydaları, Wanabi etkileri, Wanabi günde kaç kez, Wanabi sabah mı akşam mı, Wanabi fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi

Standart doz

WANABİ FORTE’un önerilen dozu her ana öğünle birlikte (yemek sırasında veya en fazla bir saat sonrasında) 120 mg’lık bir kapsüldür. Eğer bir öğün atlandı ise veya yemekte yağ alınmadıysa, WANABİ FORTE dozu atlanabilir. Hastanın, beslenmesinde dengeli ve kalorisinin yaklaşık %30’unu yağlardan alan, hafif düşük kalorili bir diyet uyguluyor olması gerekir. Günlük yağ, karbonhidrat ve protein alımı üç ana öğüne dağıtılmalıdır. Günde üç kez 120 mg’m üzerindeki dozlarda WANABİ FORTE kullanımıyla ek bir yarar sağlanmamıştır.

Uygulama şekli

Kapsül bütün olarak, yeterli miktarda sıvı ile yutulmalıdır (örneğin bir bardak su ile).

Böbrek/karaciğer yetmezliği:

Orlistatın etkisi karaciğer ve/veya böbrek yetmezliği olan hastalarda çalışılmamıştır. Pediyatrik popülasyon:

Orlistatın etkisi 12 yaşın altındaki çocuklarda çalışılmamıştır.

Geriyatrik popülasyon:

Geçerli değildir.

Doz aşımı ve tedavisi

Normal ağırlıktaki deneklerde ve obez hastalarda orlistat’ın 800 mg’lık tek dozları ve günde üç kez verilen 400 mg’lık çoklu dozları, 15 gün boyunca uygulanmış ve önemli bir advers bulguya rastlanmamıştır. Ek olarak günde üç kez 240 mg’lık dozlar obez hastalara yan etkilerde belirgin bir artışa rastlanmadan 6 ay uygulanmıştır.

Pazarlama sonrasında bildirilen orlistat doz aşımı vakalarının advers etkileri, tavsiye edilen

WANABİ FORTE’un belirgin bir aşırı dozunun alınması halinde hastanın 24 saat gözlem altında tutulması önerilir. İnsan ve hayvan çalışmalarına dayanılarak orlistatın lipaz inhibisyonu etkisi ile ilgili olabilecek sistemik etkilerin hızla geri dönmesi beklenir.