VOMET 2 ml 200 mg 6 ampül Uyarılar

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vomet uyarılar, Vomet zararları, Vomet önlemler, Vomet riskler, Vomet yan etkisi, Vomet alerji, Vomet alkol, Vomet hamileler, Vomet emzirme, Vomet araç kullanımı, Vomet fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyku hali oluşturabilir, bu nedenle ilacı alan kişinin cevabı belirleninceye kadar motorlu taşıt ve diğer ağır dikkat gerektiren makineleri kullanmamaları ve ayrıca alkol almamaları önerilir.
Özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve zayıf bünyeli hastalarda akut ateşli hastalık, ensefalitler, gastroenteritler, dehidratasyon ve elektrolit dengesizliği gibi rahatsızlıklar halinde opistotonos, kolvilsiyonlar, koma ve eksrapiramidal semptonlar gibi santral sinir sistemi hastalıklar bildirilmiştir. Bu nedenle bu tip hastalara ilaç verilirken daha önceden sinir sistemini etkileyen ilaçları almış kişilerde dikkatli olunmalıdır.
Kusma sırasında vücut sıvılarının ve elektrolit dengesi sağlanmalı, ateş düşürülmeli ve kusma nedeni ortadan kaldırılmalıdır. Antiemetik etkisinin apandisit gibi vakaların teşhisini ve diğer ilaçlarla zehirlenme işaretlerinin anlaşılmasını güçleştirebilir.
Kusma nedeni olabilen bazı viral hastalıkllarla birlikte Reye Sendromu'nun gelişmesine neden olabileceğine dair kuikular vardır. Bu konuda dikkatli olunması tavsiye edilmektedir. Diğer taraftan ilacın kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilecek teşhis edilmemiş bir hastalığın belirtileri ile karışabileceği göz önüne alınmalıdır.