VOLTAREN SR 75 mg 20 tablet Gebelik

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Voltaren gebelik kategorisi C'dir. Voltaren hamilelik kategorisi, Voltaren gebelik kategorisi, Voltaren emzirme, Voltaren anne sütüne geçer mi, Voltaren laktasyon, Voltaren hamilelerde kullanımı, Voltaren ve bebek, Voltaren kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi C/D (3.trimester)

Çocuk Doğurma Potansiyeli Bulunan Kadınlar/Doğum Kontrolü (Kontrasepsiyon)

Gebe kalmakta zorlanan ya da kısırlık açısından inceleme altında olan kadınlarda VOLTAREN tedavisine son verilmesi düşünülmelidir.

Gebelik dönemi

VOLTAREN® SR’ın gebe kadınlarda kullanımı çalışılmamıştır. Bu nedenle VOLTAREN® SR’ın anneye potansiyel yararları fötüs için riskleri aşmadığı sürece gebeliğin ilk iki trimesteri sırasında kullanılmamalıdır. Diklofenak dahil diğer NSAİ ilaçlarla olduğu gibi uterus tembelliği ve/veya duktus arteriosusun erken kapanma olasılığı nedeniyle gebeliğin üçüncü trimesterinde kullanılması kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3 Kontrendikasyonlar).
Hayvan çalışmaları doğrudan ya da dolaylı olarak gebelik, embriyonal/fötal gelişim, partirüsyon ya da postnatal gelişim üzerinde zararlı etkileri olduğunu ortaya koymuştur (bkz.
Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).

Laktasyon dönemi

Diğer NSAİ ilaçlar gibi diklofenak anne sütüne az miktarda geçer. Bu nedenle, bebekteki istenmeyen etkileri önlemek için emzirme sırasında VOLTAREN® SR uygulanmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite