VOLTAREN 50 mg 20 tablet Gebelik

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Voltaren gebelik kategorisi C'dir. Voltaren hamilelik kategorisi, Voltaren gebelik kategorisi, Voltaren emzirme, Voltaren anne sütüne geçer mi, Voltaren laktasyon, Voltaren hamilelerde kullanımı, Voltaren ve bebek, Voltaren kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Gebelik kategorisi C/D (3.trimester)

Çocuk Doğurma Potansiyeli Bulunan Kadınlar/Doğum Kontrolü (Kontrasepsiyon)

Gebe kalmakta zorlanan ya da kısırlık açısından inceleme altında olan kadınlarda VOLTAREN tedavisine son verilmesi düşünülmelidir.

Gebelik

Diklofenak sodyum için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelisim / doğum ya da doğum sonrası gelisim ile ilgili olarak dogrudan ya da dolaylı zararlı etkileri olduğunu

göstermemektedir (bkz. Bölüm 5.3).

®

Bu nedenle VOLTAREN®, gerekli olmadıkça (anneye potansiyel yararları fetus için riskleri aşmadığı sürece) gebeliğin ilk iki trimesteri sırasında kullanılmamalıdır.

Diğer NSAİ’lerle olduğu gibi diklofenak sodyumun, gebelik ve/veya fetus/yeni dogan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri (örn. uterus tembelliği ve/veya duktus arteriyosusun

erken kapanma olasılığı) bulunmaktadır.

®

Bu nedenle VOLTAREN®, gerekli olmadıkça üçüncü trimesterinde kullanılmamalıdır (bkz. Bölüm 4.3).

Laktasyon

Diğer NSAİ ilaçlar gibi diklofenak anne sütüne az miktarda geçer. Bu nedenle, bebekteki istenmeyen etkileri önlemek için laktasyon sırasında VOLTAREN® uygulanmamalıdır.

Üreme yeteneği (fertilite)