VITACEF 100 mg 20 efervesan tablet Nedir

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vitacef nedir, Vitacef ne için kullanılır, Vitacef ne ilacı, Vitacef neye yarar, Vitacef ne işe yarar, Vitacef neye iyi gelir, Vitacef kullananlar, Vitacef kullanımı, Vitacef uygulama, Vitacef etkileri, Vitacef faydaları bilgilerini içerir.

2.VITACEF nedir ve ne için kullanılır?

VİTACEF, ağızdan alınan geniş spektrumlu sefalosporin grubu bir antibiyotiktir. VİTACEF, 100 mg sefiksim içeren hafif sarı, yuvarlak, düz yüzeyli efervesan tablet şeklindedir. VİTACEF, 20 efervesan tablet içeren plastik tüp / silikajelli plastik kapak ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

Sefiksim, sefalosporin grubu bir antibiyotiktir. Antibiyotikler, enfeksiyonlara sebep olan bakterileri öldürmek için kullanılmaktadır. VİTACEF, aşağıda belirtilen enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:

• Üst solunum yolları enfeksiyonları: Bademcik iltihabı (tonsilit), boğaz enfeksiyonu (farenjit), orta kulak iltihabı (otitis media) ve yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının iltihabı (sünizit),

• Alt solunum yolları enfeksiyonu: Akut zatürree (pnömoni), akut ve süregelen akciğer borusu iltihaplanması (bronşit),

• İdrar yolları enfeksiyonu: Akut mesane iltihabı (sistit), mesane ve üretra iltihabı (sisto-üretrit), akut komplikasyonsuz böbrek iltihapları (piyelonefrit).