NYOLOL %0.1 5 ml oft.JEL Zararları

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nyolol zararları, Nyolol önlemler, Nyolol riskler, Nyolol uyarılar, Nyolol yan etkisi, Nyolol istenmeyen etkiler, Nyolol cinsel, Nyolol etkileri, Nyolol tedavi dozu, Nyolol aç mı tok mu, Nyolol hamilelik, Nyolol emzirme, Nyolol alkol, Nyolol kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Diğer topik uygulanan oftalmik preparatlarda olduğu gibi, NYOLOL da sistemik olarak absorbe edilebilir ve bu nedenle beta blokerlerin sistemik uygulamasından sonra ortaya çıkan yan etkiler gözlenebilir. Astım hastalarında timololün göze topikal olarak uygulamasını takiben fatal bronkospazmı da içeren ve nadiren kalp yetmezliği ile birlikte ölümle sonuçlanabilen respiratuvar ve kardiyak reaksiyonlar gözlenebilir.

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Sistemik lupus eritematozus, anjiyoödem dahil alerjik reaksiyonların belirti ve semptomları
Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Hipoglisemi

Psikiyatrik hastalıklar

Depresyon, insomnia, kâbuslar, hafıza kaybı

Sinir sistemi hastalıkları

Senkop, serebrovasküler bozukluk, serebral iskemi, miyastenia gravis bulgu ve semptomlarında artış, baş dönmesi, parestezi, baş ağrısı

Göz hastalıkları

Çok yaygın: Kısa süreli bulanık görme

Oküler iritasyon semptomları konjonktivit, blefarit, keratit ve kornea hassasiyetinde azalmayı içermektedir. Diğer olası reaksiyonlar göz irritasyonu (yanma şeklinde), gözde ağrı (batma şeklinde) ile refraktif değişiklikler (bazı vakalarda miyotik tedavinin kesilmesinden kaynaklanan), diplopi, gözkapağı pitozu ve filtrasyon ameliyatı sonrasında koroidal dekolman dahil görme bozukluklarıdır. Beta bloker tedavi sırasında göz kuruluğu bildirilmiştir.

Kardiyak hastalıklar

Bradikardi, atrioventriküler blok (tam veya düşük düzeyde) veya varolan atrioventriküler blokun kötüleşmesi, kalp yetmezliği, aritmi, palpitasyon, kardiyak arest ve göğüs ağrısı.

Vasküler hastalıklar

Hipotansiyon, Raynaud fenomeni ve klaudikasyon.

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

Bronkospazm (özellikle bronko-spastik hastalığı olan hastalarda), solunum yetmezliği, dispne, öksürük.

Gastrointestinal hastalıklar

Bulantı, diyare, kusma, dispepsi, ağız kuruluğu.

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Ürtiker, lokal ve genel kızarıklık, eritem, alopesi, psoriaziform benzeri lezyonlar ve psoriyazis alevlenmesi dahil aşırı duyarlılık reaksiyonları;

Semptomların insidansı düşüktür ve çoğu durumda semptomlar tedavi durdurulduktan sonra kaybolmuştur. Bu tür reaksiyonlar başka bir sebeple açıklanamıyorsa ilacın kullanımı durdurulmalıdır. Benzalkonyum klorür bazı hassas hastalarda alerjiye neden olabilir.

Kas-iskelet bozukluklar, bağ doku ve kemik hastalıkları

Artropati

Üreme sistemi ve meme hastalıkları

Cinsel işlev bozukluğu, Peyronie sendromu.

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yorgunluk, asteni.

Araştırmalar