VISCAP 30 mg 28 film tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Viscap gebelik kategorisi C'dir. Viscap hamilelik kategorisi, Viscap gebelik kategorisi, Viscap emzirme, Viscap anne sütüne geçer mi, Viscap laktasyon, Viscap hamilelerde kullanımı, Viscap ve bebek, Viscap kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

VİSCAP’ın çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Sinakalsetin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin klinik veri bulunmamaktadır. Hayvan çalışmaları, gebelik, embriyonal/fetal gelişim, doğum ve doğum sonrası gelişim üzerinedoğrudan zararlı etki göstermemektedir. Maternal toksisite ile ilişkili dozlarda sıçanlarda fetalvücut ağırlığındaki azalma dışında, tavşanlarda ve sıçanlarda yapılan çalışmalarda hiçbirembriyonal/fetal toksisite görülmemiştir. Sinakalsetin gebelik döneminde ancak, potansiyelfaydası fötüs üzerindeki potansiyel riskinden fazlaysa kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sinakalsetin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Sinakalset emziren sıçanlarda süt/plazma oranı yüksek olacak bir şekilde sütle atılmaktadır. Emzirmenin durdurulupdurdurulmayacağına veya VİSCAP tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkindikkatli fayda/risk değerlendirmesinden sonra karar verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvan çalışmalarında, 180 mg/günliik insan dozunun 4 katma maruziyet durumunda erkek ya da dişi fertilitesinde hiçbir etki saptanmamıştır.