GYREX 25 mg 60 film tablet Gebelik

Berksam Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gyrex gebelik kategorisi C'dir. Gyrex hamilelik kategorisi, Gyrex gebelik kategorisi, Gyrex emzirme, Gyrex anne sütüne geçer mi, Gyrex laktasyon, Gyrex hamilelerde kullanımı, Gyrex ve bebek, Gyrex kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Gyrex 25 mg; - Şizofreni (gerçeklerden uzaklaşma, kendini yalnız hissetme, dış dünya ile ilişkiyi kesme, garip ve korkutan düşüncelere sahip olma, halüsinasyonlar görme, zihin karışıklığı ve zihinsel yeteneklerin kaybı şeklindeki duygu ve düşüncelerin görüldüğü ruhsal bozukluk hali); - Manik depresif bozukluk (kimi zaman kendini oldukça uyarılmış, heyecanlı hissetme, normalden daha az uyuma, daha konuşkan ve olağandışı gergin olma; kimi zaman ise depresyon dönemleri yaşama, karamsarlık, suçluluk, enerji kaybı, iştah azalması, uykusuzluk hissetme yönündeki duygudurum bozukluklarının görüldüğü psikiyatrik rahatsızlık) tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) > Antipsikotikler > Diazepinler, Oksazepinler ve Tiyazepinler > Ketiapin

ATC Kodu

N05AH04

Etkin Madde

Ketiapin 25 mg

Barkodu

8699566096477

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

18

Alternatif İlaç Sayısı

109

Sağlık Konuları

Psikoz , Depresyon , Bipolar Bozukluk , Şizofreni

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Ketiapinin kullanılmış olduğu gebelikleri takiben, neonatal yoksunluk semptomları gözlenmiştir. Gebeliğin üçüncü trimesteri sırasında antipsikotiklere (ketiapin dahil) maruzkalan yeni doğanlar, ekstrapiramidal semptomlar ve/veya yoksunluk semptomları dahil olmaküzere, doğumu takiben şiddeti değişebilen advers reaksiyonlar açısından risk altındadır.Ajitasyon, hipertoni, hipotoni, tremor, somnolans, respiratuar distres ve beslenme bozukluğubildirimleri olmuştur. Bu nedenle yenidoğanlar dikkatle izlenmelidir.

Gebelik dönemi

Ketiapinin gebe kadınlardaki etkinlik ve güvenilirliği, henüz gösterilmemiştir. Ketiapinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri yoktur. Hayvanlarla yapılan çalışmalardaüreme toksisitesi görülmüştür (Bkz. Bölüm 5.3). Hayvanlar üzerinde yapılan çalımalar,gebelik ve/veya embriyonel/fetal gelişim ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkilerbakımından yetersizdir (Bkz. Bölüm 5.3). Gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır. İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Ketiapin gebe kadınlarda yalnızca; beklenenfaydalar, doğabilecek risklerden açıkça daha fazlaysa kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Ketiapinin insanlarda anne sütüne geçtiğini gösteren yayımlanmış raporlar mevcuttur; ancak anne sütüne geçen miktar ile ilgili veriler tutarlı olmadığından bebeklerini emziren anneler,ketiapin kullandıkları süre boyunca emzirmeyi durdurmalıdır.

Üreme yeteneği /Fertilite

Sıçanlarda prolaktin düzeylerinin yükselmesiyle ilgili etkiler (erkek fertilitesinde sınırda azalma, yalancı gebelik, diestrus dönemlerinin uzaması, koit-öncesi aralığın uzaması vegebelik oranının düşmesi) görülmüştür ama bu, hormonal üreme kontrolünün türler arasındafarklı olması nedeniyle insanları doğrudan ilgilendiren bir durum değildir.

Ketiapin teratojen etkiye sahip değildir.