VIRON 200 mg 140 kapsül Kullanımı

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.VIRON nasıl kullanılır ?

Bakımından sorumlu olduğunuz çocuk 3 yaşından küçük ise bu ilacı uygulamayınız.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Her zaman ilacınızı tam olarak doktorunuzun söylediği şekilde alınız. Emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Önerilen dozdan fazlasını almayınız ve ilacı size reçetelenen süre boyunca alınız. Doktorunuz sizin veya bakımından sorumlu olduğunuz çocuğun kullanması gereken VİRON dozunu kilonuza göre hesaplamıştır.

Kan, böbrek ve karaciğer fonksiyonunuzu değerlendirmek için standart kan testleri yapılacaktır.

  • Doktorunuzun, tedavinin işe yarayıp yaramadığını bilebilmesi için düzenli olarak kan testleri yapılacaktır.
  • Bu testlerin sonuçlarına dayanarak, doktorunuz sizin veya bakımından sorumlu olduğunuz çocuğun aldığı sert kapsüllerin sayısını değiştirebilir, bu ilacın farklı sayıda ürün içeren bir ambalajını reçeteleyebilir ve/veya tedavinin süresini değiştirebilir.
  • Bu ilacın hastanın vücut ağırlığına göre belirlenen olağan dozu aşağıdaki tabloda gösterilmektedir:

    1. Erişkinin veya çocuğun/ergenin kilosuna karşılık gelen satırı bulunuz. Hatırlatma: Çocuk 3 yaşından küçük ise ilacı uygulamayınız.

    2. Kaç kapsül alınacağını görmek için aynı satırın hizasındaki kapsül sayısını okuyunuz. Hatırlatma: Doktorunuzun doz talimatları aşağıdaki tabloda gösterilen miktarlardan farklı ise, doktorunuzun önerilerine uyunuz.

    3. Doz hakkındaki sorularınızı doktorunuza sorunuz.

    Uygulama yolu ve metodu

    Size reçete edilen dozu, yemek sırasında bir miktar suyla yutun. Kapsülleri çiğnemeyin.

    Hatırlatma: VİRON hepatit C virüs enfeksiyonu için peginterferon alfa-2b veya interferon alfa-2b ile birlikte kullanılır. Tam olarak bilgi sahibi olabilmek için; peginterferon alfa-2b veya interferon alfa-2b Kullanma Talimatı’ndaki “Nasıl kullanılır” bölümünü okuduğunuzdan emin olunuz.

    Bu ilaçla birlikte kullanılan interferon ilacı olağan dışı yorgunluk yapabilir; Interferonu kendi kendinize veya bir çocuğa enjekte ediyorsanız, gece yatmadan önce kullanınız.

    Eğer VİRON’un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

    Kullanmanız gerekenden daha fazla VIRON kullanırsanız

    Kullanmanız gerekenden daha fazla VIRON kullanırsanız

    VIRON'i kullanmayı unuttuysanız

    Eğer tedaviyi kendi kendinize uyguluyorsanız veya bu ilacı interferon alfa-2b veya peginterferon alfa-2b ile birlikte alan bir çocuğun bakımından sorumluysanız, unutulan dozu aynı gün içinde hatırlar hatırlamaz kullanınız. Unuttuğunuz dozun üzerinden 1 tam gün geçmişse, ne yapmanız gerektiğini doktorunuzla konuşunuz.

    Unutulan dozları dengelemek için çift doz kullanmayınız.

    VIRON ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

    Sadece doktorunuz tedavinin nasıl devam edeceğine karar verebilir. Asla tedaviyi kendiniz kesmeyiniz. Çünkü tedavisi yapılan hastalığınız eski haline dönebilir veya kötüye gidebilir.

    Bu ilacın kullanımı ile ilgili bunlara ilaveten sorunuz olursa, doktorunuza ya da eczacınıza sorunuz.