VIRON 200 mg 140 kapsül Nedir

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Viron nedir, Viron ne için kullanılır, Viron ne ilacı, Viron neye yarar, Viron ne işe yarar, Viron neye iyi gelir, Viron kullananlar, Viron kullanımı, Viron uygulama, Viron etkileri, Viron faydaları bilgilerini içerir.

2.VIRON nedir ve ne için kullanılır?

VIRON kapsül, blisterlerde 70, 84, 140 ve 168 adet beyaz opak renkte 200 mg’lık sert kapsül içeren ambalajlar halinde piyasada bulunmaktadır.

VIRON etkin madde olarak ribavirin içerir. Bu ilaç hepatit C virüsü dahil birçok virüs tipinin çoğalmasını önler. VIRON, peginterferon alfa-2b veya interferon alfa-2b olmadan kullanılmamalıdır. VIRON tek başına kullanılmamalıdır.

Sizde mevcut olan hepatit C virüsün genotipine bağlı olarak doktorunuz bu ilacı boceprevir ve peginterferon alfa-2b ile birlikte kullanarak sizi tedavi etmeyi seçebilir (üçlü tedavi). Genotip 1 dışındaki genotiplere sahip erişkin hastalar ve pediyatrik hastalar bu ilaçla birlikte sadece peginterferon alfa-2b veya interferon alfa-2b kullanabilir (ikili tedavi). Daha önce kronik hepatit C enfeksiyonu için tedavi edilmenize veya edilmemenize bağlı olarak tedaviyle ilgili başka bazı sınırlamalar da olabilir. Doktorunuz size en iyi tedavi şeklini önerecektir.

Bu ilaç ile peginterferon alfa-2b kombinasyonu daha önce tedavi almamış kronik hepatit C (HCV) enfeksiyonlu hastaların ve aynı zamanda klinik yönden stabil HIV (AIDS) enfeksiyonu da bulunan erişkin hastaların tedavisinde kullanılır.

VİRON’un alfa-2b dışındaki diğer interferon formlarıyla birlikte kullanımına ilişkin güvenlilik veya etkililik bilgisi yoktur.

Bu ilaç hakkında sorularınız olursa doktorunuza veya eczacınıza sorunuz. Üç yaşın altındaki hastalarda VİRON kullanılması önerilmez.