ASEC 100 mg 20 film tablet Gebelik

Metin Sağlık Medikal ve Ecza Deposu Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Prepagel gebelik kategorisi D'dir. Prepagel hamilelik kategorisi, Prepagel gebelik kategorisi, Prepagel emzirme, Prepagel anne sütüne geçer mi, Prepagel laktasyon, Prepagel hamilelerde kullanımı, Prepagel ve bebek, Prepagel kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Prepagel Jel; boyun tutulması, kaburgalar arasındaki ağrılar, sporcularda aşırı efor ve yorgunluktan ileri gelen adale sertleşmeleri ve ağrıları, kısa süre içerisinde gelişen veya kronik haldeki eklem iltihapları, siyatik, bir sinirin duyusal donanımını sağladığı alanda ortaya çıkan ağrılı olgular, gut hastalığı, bel ağrısı, eklem ağrısı ve kas ağrılarının tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Vücut Yüzeyine Uygulanan Kas-Eklem Ağrısı İlaçları > Eklem ve Kas Ağrıları İçin Topikal İlaçlar > Salsilik Asit Türevleri

ATC Kodu

M02AC

Etkin Madde

Salisilat dietilamin 50 mg/g , Essin 10 mg/g

Barkodu

8681023090012

Geri Ödeme Kodu

A12425

Satış Fiyatı

12.13 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Kas Ağrısı , Romatoid Artrit , Osteoartrit

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: İlk 2 trimester C Son trimester D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veyaJ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi:

Muhtemelen antiflojistiklerin prostaglandin sentezi üzerindeki inhibitör etkilerine bağlı olarak ortaya çıkabilen fötal etki bildirilmiştir.

Antiflojistikler uterus kasılmalarını bloke edebilir ve doğumu geciktirebilir. Bu durum uterus içinin daralmasına ve duktus arteriosus’un kapanmasına ve bu da neonatal pulmoner hipertansiyona ve solunum yetersizliğine yol açabilmektedir. Antiflojistikler fötusun trombosit fonksiyonunlarmı baskılayabilir ve fotal böbrek fonksiyonunu engelleyebilir, bu da oligohidramnios ve neonatal anüri ile sonuçlanmaktadır. Antiflojistikler ile yapılan tedavi gebeliğin son üç ayında kontrendikedir.

Aseklofenak ile yapılan hayvan çalışmaları gebelik ve fötus gelişimi üzerindeki etkileri açısından yetersizdir ve insanlar için potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle kesinlikle gerekli olmadıkça gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi:

Aseklofenak’ın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle doktor tarafından gerekli görülmedikçe emzirme süresince aseklofenak kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite: