VIRMOL 250 mg 21 film kaplı tablet Uyarılar

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Virmol uyarılar, Virmol zararları, Virmol önlemler, Virmol riskler, Virmol yan etkisi, Virmol alerji, Virmol alkol, Virmol hamileler, Virmol emzirme, Virmol araç kullanımı, Virmol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Böbrek veya hepatik yetmezliği olan hastalar:

Hafif ve orta düzeyde karaciğer yetmezliği olan hastalarda ve böbrek fonksiyonu normal olan yaşlı hastalarda özel bir önlem almak gerekmez. Famsiklovir, ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda çalışılmamıştır (bkz. Bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler). Famsiklovirin aktif metaboliti pensiklovire dönüşümü bu hastalarda bozularak pensiklovirin plazmadaki konsantrasyonlarının daha düşük olmasına yol açabilir; böylece famsiklovirin etkililiğinde düşüş olasılığı ortaya çıkar (bkz. Bölüm 5 Farmakolojik Özellikler) Genital herpesin bulaşması:

Genital herpes, cinsel ilişkiyle bulaşan (zührevi) bir hastalıktır. Bulaşma riski, akut ataklar sırasında artar. Hastalara semptomlar varken, antiviral tedaviye başlamış olsalar bile cinsel ilişkide bulunmamaları önerilmelidir.

Antiviral ilaçların kullanıldığı supressif tedavi sırasında virüs dökülme sıklığı, anlamlı ölçüde azalır ama bulaştırma riski yine de vardır. Buna göre, VİRMOL ile tedavinin yanı sıra, hastaların ’’daha güvenli cinsel ilişki" uygulamaları yapmaları tavsiye edilir.

VİRMOL 250 mg film tabletler laktoz monohidrat içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Famsiklovirin araç ve makine kullanımı üzerine etkilerini inceleyen bir çalışma bulunmamaktadır. VIRMOL kullanımı sırasında baş dönmesi, somnolans, konfüzyon veya diğer merkezi sinir sistemi rahatsızlıkları yaşayan hastalar araç ve makine kullanmaktan kaçınmalıdır.