VIRANIS 200 mg 84 film tablet Kontrendikasyonları

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Viranis Kontrendikasyonları, Viranis Sakıncaları, Viranis etkileri, Viranis alerji, Viranis kullanım alanları, Viranis zararları, Viranis belirtileri, Viranis kullanım süresi, Viranis kullanım şekli, Viranis etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

Peginterferon alfa-2a veya interferon alfa-2a ürünlerinin kontrendikasyonları için bu ürünlerin ürün bilgilerine bakınız.

- Ribavirin ya da ilacın içerdiği yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırıduyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

- VİRANİS hamile kadınlar veya eşleri hamile erkekler tarafındankullanılmamalıdır. (bkz. bölüm 4.4.). Tedaviye başlamadan hemen önce bir negatifgebelik testi raporu alınmadan ribavirin ile tedaviye başlanmamalıdır.

- Emziren kadınlarda (bkz. bölüm 4.6)

- Son altı ay içinde stabil olmayan veya kontrol edilemeyen kalp hastalığı dahilönceden mevcut olan ciddi kalp hastalığı öyküsü.

- Hemoglobinopatisi (örn. talasemi, orak hücre anemisi) olan hastalardakontrendikedir.

- Peginterferon alfa-2a ve VİRANİS kombinasyon tedavisi ağır karaciğer fonksiyonbozukluğu veya dekompanse karaciğer sirozu olan hastalarda kontrendikedir.

- Atazanavir ve indinavir gibi ilaçlardan kaynaklanan indirekt hiperbilirubinemiyebağlı olanlar hariç sirozlu ve Child-Pugh skoru >6 olan HIV-HCV hastalarındapeginterferon alfa-2a tedavisine başlanması kontrendikedir (Child Pughdeğerlendirmesi için peginterferon alfa-2a ürün bilgilerine bakınız).