VI-PLEX B12 1000 mcg 1 ml x 100 ampül Uyarılar

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vi-Plex uyarılar, Vi-Plex zararları, Vi-Plex önlemler, Vi-Plex riskler, Vi-Plex yan etkisi, Vi-Plex alerji, Vi-Plex alkol, Vi-Plex hamileler, Vi-Plex emzirme, Vi-Plex araç kullanımı, Vi-Plex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

YALNIZ KAS İÇİNE UYGULANIR.

B12 vitamini, omuriliğin subakut dejenerasyonunu maskeleyebileceğinden, tam bir teşhis konmadan kullanılmamalıdır. Kanda Bı; vitamini konsantrasyonunun yüksek olduğu optik nöropatilerde kullanılması uygun değildir.

B12 vitamini uygulanması esnasında enfeksiyon, üremi, folik asit veya demir eksikliğinin ortaya çıkışı ile kemik iliğini suprese edici etkileri olan ilaçların (kloramfenikol) kullanılması siyanokobalamine karşı terapötik cevabı azaltabilir.

Ağır anemi ve doku anoksisi olan hastalarda ve yaşlılarda acil önlemler gerekebilir. Bunlarda kan transfüzyonu. yüksek dozda B|i ve folik asit tedavisi derhal uygulanmalıdır.

Astım, ürtiker, egzama gibi allerjik hastalığı olanlarda siyanokobalamin verilmeden önce deri testi yapılarak hastanın hipersensitivitesi olup olmadığı araştırılmalıdır,

Vİ-PLEX B12 , hiçbir zaman intravenöz yolla yapılmamalı, intramüsküler yolla verilmelidir.

Hamilelikteki B!2 vitamini eksikliği olduğu kanıtlanmamışsa kullanılmamalıdır. Hamilelikte ve emziren annelerde tavsiye edilen günlük B|2 vitamini dozu 2.2 ve 2.6 mcg’dır. Bı: vitamini anne sütüne geçer.

Bu tıbbi ürün her 1 mİ lik ampülde 10 mg benzil alkol içerir. Prematüre bebekler ve yeni doğanlara uygulanmaması gerekir. Bebeklerde ve 3 yaşına kadar olan çocuklarda toksik reaksiyonlara ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Yoktur