VIGRANDE 25 mg 4 tablet Kontrendikasyonları

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vigrande Kontrendikasyonları, Vigrande Sakıncaları, Vigrande etkileri, Vigrande alerji, Vigrande kullanım alanları, Vigrande zararları, Vigrande belirtileri, Vigrande kullanım süresi, Vigrande kullanım şekli, Vigrande etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

İlacın herhangi bir bileşenine karsı aşın duyarlılığı bulunan hastalarda kontrendikedir.

Nitrik oksit / sıkhk GMP yolu üzerine bilinen etkisi ile uyumlu olarak (Bkz. Bölüm 5. Farmakolojik Özellikler), sildenafilin nitratlann hipotansif etkilerini potansiyelize ettiği gösterilmiştir ve bu nedenle nitrik oksit açığa çıkaran bileşikler (amil nitrat, butil nitrat gibi) veya nitratlann herhangi bir formu ile beraber (Nitrogliserin, isosorbid mononitrat, isosorbid nitrat, pentaeritritol tetranitrat, eritritol tetranitrat, isosorbıd dinitrat / fenobarbital gibi) verilmesi kontrendikedir.

Non-arteritik anterior iskemik optik nöropatisi olanlarda kontrendikedir.

Erektil disfonksiyonda kullamlan ilaçlar (sildenafil dahil) seksüel aktivitenin tavsiye edilmediği hastalarda (stabil olmayan anjina gibi ciddi kardiyovasküler bozukluklar ve ciddi kardiyak hastalıklarda) önerilmez.

Sildenafilin güvenliliği aşağıdaki hasta gruplannda çalışılmamıştır dolayısıyla daha ileri bilgi edininceye kadar bu hastalarda kullamiması kontrendikedir:

Ciddi karaciğer yetmezliği Hipotansiyon(Kan basıncK 90/50 mmHg),

Geçirilmiş miyokard enfarktüsü olanlar,

Retinitis pigmentosa gibi herediter dejeneratif retinal bozukluğu olanlar (bu hastalann az bir kısmında genetik retinal fosfodiesteraz bozukluğu vardır).