VIGAMOX %0.5 steril oftalmik solüsyon 5 ml Zararları

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vigamox zararları, Vigamox önlemler, Vigamox riskler, Vigamox uyarılar, Vigamox yan etkisi, Vigamox istenmeyen etkiler, Vigamox cinsel, Vigamox etkileri, Vigamox tedavi dozu, Vigamox aç mı tok mu, Vigamox hamilelik, Vigamox emzirme, Vigamox alkol, Vigamox kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

1060 hastayı içeren klinik çalışmalarda, VIGAMOX® günde iki veya üç kez uygulanmıştır. Klinik çalışmalarda VIGAMOX® ile ilgili olarak ciddi oftalmik veya sistemik istenmeyen etki rapor edilmemiştir. Ürünü deneyen deneklerin %95.3’ünde tedavi ile ilintili en sık belirtilen istenmeyen etki hafif oküler rahatsızlıktır (%4.1). Oküler rahatsızlığa bağlı olarak tedavinin kesilme oram %0.1 olmuştur.

VIGAMOX® ile yapılan klinik çalışmalar sırasında tedavi ile ilintili kesinlikle, muhtemel veya olası olarak değerlendirilmiş aşağıdaki istenmeyen etkiler rapor edilmiştir. Gözlemlenen istenmeyen etkiler şu şekilde sınıflandırılmıştır: çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1,000 ila <1/100); seyrek (>1/10,000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10,000) ya da bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Göz bozuklukları:

Yaygın: oküler rahatsızlık (damlatma sonrası yanma veya batma) ve oküler kaşıntı.

Yaygın olmayan: oküler hiperemi, göz kuruluğu, gözde ağrı

Sistemik etkiler:

Tüm vücutta:

Yaygın olmayan: başağrısı Özel durumlar: