VERMIDON PED. 160 mg/5 ml 120 ml şurup Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vermidon gebelik kategorisi B'dir. Vermidon hamilelik kategorisi, Vermidon gebelik kategorisi, Vermidon emzirme, Vermidon anne sütüne geçer mi, Vermidon laktasyon, Vermidon hamilelerde kullanımı, Vermidon ve bebek, Vermidon kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gene] tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Parasetamol için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin yeterli klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fötal gelişim / doğum ya dadoğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir.

Yine de çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

VERMİDON’un gebelikte güvenliliği belirlenmemiştir. Parasetamol plasentadan geçer ve matemal konsantrasyona benzer bir fötal konsantrasyona ulaşır. Bununla beraber,parasetamolün insan gebeliğindeki güvenliliği ile ilgili epidemiyolojik kanıtlarbulunmaktadır. Örneğin anne adayının kısa süreli parasetamol kullanması teratojenik etkioluşturmamıştır.

Laktasyon dönemi

Parasetamol anne sütüne geçer (650 mg oral dozun %1’inden daha azı). Ancak, emziren anne tarafından terapötik dozlarda kullanılmasının bebekte bir risk oluşturması beklenmez.

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvanlarda yapılan kronik toksisite araştırmalarında parasetamolün testiküler atrofiye neden olduğu ve spermatogenezi inhibi ettiği bildirilmiştir. İnsanlarda fertilite üzerindeki etkisiniaraştıran çalışma bulunmamaktadır.