FESTAL N 20 enterik draje Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Migrex gebelik kategorisi C'dir. Migrex hamilelik kategorisi, Migrex gebelik kategorisi, Migrex emzirme, Migrex anne sütüne geçer mi, Migrex laktasyon, Migrex hamilelerde kullanımı, Migrex ve bebek, Migrex kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Migrex; aura ile birlikte veya aura olmadan görülen migren ataklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Aura: Hasta tarafından bir nöbetin hemen öncesinde görülen, genellikle birkaç saniye süren ve aynı hastada her zaman benzer özellikler taşıyan uyarılar. Değişik görsel, işitsel, koku duyumları; dokunma duyusunda değişiklik ve karıncalanma; kendini kötü hissetme, iç sıkıntısı ya da tam aksine neşe ve kendini çok iyi hissetme; vücudun değişik bölümlerinde ortaya çıkabilen seyirme ya da kas hareketleri en sık görülen belirtilerdir.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Ağrı Kesici / Ateş Düşürücüler (Aneljezik) > Migren İlaçları > Selectif Serotonin (5HT1) Agonistleri > Frovatriptan

ATC Kodu

N02CC07

Etkin Madde

Frovatriptan Suksinat Monohidrat 2.5 mg

Barkodu

8699809132702

Geri Ödeme Kodu

A03012

Satış Fiyatı

26.04 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Hazımsızlık

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFI4

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABD

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Draje

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Yeterli veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli klinik veri bulunmamaktadır.

Hayvan çalışmaları, gebelik embriyonal/fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (Bkz. Bölüm5.3). Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelikte beslenme optimal hale getirilmelidir. Malabsorbsiyonu olan kistik fıbrozis hastalarında pankreas enzim replasmanının gebelik için risk oluşturduğu düşünülmemektedir.Gebe kadınlarda kullanılması gerektiğinde sağlayacağı yarar/zarar ilişkisi göz önüne alınarakFESTAL N kullanılabilir.

Laktasyon dönemi

Anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emziren kadınlarda kullanılması gerektiğinde sağlayacağı yarar/zarar ilişkisi göz önüne alınarak FESTAL N kullanılabilir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme çalışması yürütülmediğinden yeterli veri bulunmamaktadır.