PANADOL EXTRA 500 mg 24 film tablet { Glaxo Smithkline } Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Majezik gebelik kategorisi C'dir. Majezik hamilelik kategorisi, Majezik gebelik kategorisi, Majezik emzirme, Majezik anne sütüne geçer mi, Majezik laktasyon, Majezik hamilelerde kullanımı, Majezik ve bebek, Majezik kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Majezik 100 mg 15 Tablet; Romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit, bursit, tendinit, yumuşak doku yaralanmalar ve dismenorede endikedir.

İlaç Sınıfı

Flurbiprofen > Antienflamatuar ve Antiromatikler > Non-steroid > Propiyonik asit türevleri > Flurbiprofen

ATC Kodu

M01AE09

Etkin Madde

Flurbiprofen 100 mg

Barkodu

8699536090115

Geri Ödeme Kodu

A04846

Satış Fiyatı

263.98 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

23

Alternatif İlaç Sayısı

22

Sağlık Konuları

Romatoid Artrit , Osteoartrit , Diş Ağrısı , Diz ve Eklem Ağrıları , Kas Sertleşmesi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFIJ

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

48 ay

NFC kodu

ABC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Parasetamolün doğurganlık üzerine etkisi olduğuna dair kanıt bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Parasetamolün terapötik kullanımı hakkında yapılan epidemiyolojik çalışmalardan elde edilen veriler, bu ilacın gebelik veya fetal/neonatal gelişme üzerinde olası istenmeyen etkileri konusunda önemli bir endişeye yol açmamaktadır. Gebelikte doz aşımı konusunda toplanan prospektif veriler de malformasyon riskinde bir artış göstermemiştir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / ve - veya / embriyonal / fetal gelişim /ve -veya / doğum / ve - veya / doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Yine de gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Kafeinin spontan düşük riskini artırma olasılığı nedeniyle gebelerde kullanılması önerilmez. PANADOL EXTRA, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Süt vermekte olan kadınlarda yarar-zarar riski değerlendirerek kullanılmalıdır. Parasetamolün insan sütüne geçtiği miktar klinik olarak önemsizdir. Ancak PANADOL EXTRA’nm içerdiği kafein anne sütüne geçtiğinden, bebekte huzursuzluk, uykusuzluk vb. riskler oluşturabilmesi nedeniyle doktor önerisi olmadan emziren anneler tarafından kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Bazı çalışmalarda nonsteroidal antienflamatuvar ve ilaçlann ve kafeinin fertilite üzerine engelleyici etkisi olduğu bildirilmekle birlikte kesin sonuca vanlmamıştır.

Parasetamolün oral kullanımı hakkında yapılan üreme çalışmalarından derlenen verilerde herhangi bir malformasyon veya fenotoksisite bulgusu saptanmamıştır.