VENTOLIN 2 mg 150 ml şurup İçeriği

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ventolin içeriği, Ventolin formülü, Ventolin içerik, Ventolin içindekiler, Ventolin yardımcı maddeler, Ventolin bileşenleri, Ventolin Etken madde bilgilerini içerir.

Ventolin şurup, 5ml'de 2mg salbutamole eşdeğerde salbutamol sülfat içerir. Koruyucu olarak %2 a/h sodyum benzoat, tad verici olarak portakal aroması ve sodyum sakarin içerir.

Farmakodinamik özellikleri: Etki mekanizması: Salbutamol, selektif beta-2 adrenoseptör agonistidir. Terapötik dozlarda bronş düz kaslarındaki beta-2 adrenoseptörler üzerine etkilidir. Kalp kasındaki beta-1 adrenoseptörler üzerine hiç etkisi yoktur veya çok az etkilidir.

Farmakokinetik özellikleri: Salbutamol, intravenöz olarak uygulandığında yarılanma ömrü 4-6 saattir ve kısmen böbrekler yolu ile, kısmen de inaktif 4'-o-sülfata (fenolik sülfat) metabolize olarak temizlenir. Bu metabolit başlıca idrarla atılır. Feçes atılımda minör yoldur. İntravenöz, oral veya inhalasyon ile verilen salbutamolün büyük kısmı 72 saat içinde atılır. Salbutamol plazma proteinlerine %10 oranında bağlanır. Oral uygulamadan sonra salbutamol gastrointestinal kanaldan emilir ve önemli derecede ilk-geçiş metabolizmasına uğrayarak fenolik sülfata dönüşür. Hem değişmemiş ilaç hem de konjugatı başlıca idrarla atılır. Oral uygulanan salbutamolün biyoyararlanımı %50 civarındadır.

Yardımcı maddeler detay bilgisi için tıklayınız.