VENTOLIN 2 mg 150 ml şurup Endikasyonları

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ventolin endikasyonları, Ventolin tedavisi, Ventolin ne işe yarar, Ventolin neye yarar, Ventolin ne için kullanılır, Ventolin nedir, Ventolin faydaları, Ventolin ne ilacı, Ventolin ne zaman kullanılır, Ventolin kullananlar bilgilerini içerir.

Salbutamol selektif beta-2 adrenoseptör agonistidir. Astım ataklarının tedavisi ve önlenmesi için uygundur. Bronkodilatörler, şiddetli veya kararsız astımı olan hastalarda tek veya esas tedavi olmamalıdır. Şiddetli astım, ölümler olabileceğinden düzenli medikal kontroller gerektirir. Devamlı semptomları ve sık alevlenmeleri olan, sınırlı fiziksel kapasiteli ve PEF değerleri başlangıca göre %60'ın altında olan ve %30'dan fazla değişkenlik gösteren şiddetli astımlı hastalar bronkodilatör kullanımını takiben genellikle tamamen normale dönmezler. Bu hastalar yüksek doz inhale (ör: >1mg/gün beklometazon dipropiyonat) veya oral kortikosteroid tedavisine ihtiyaç duyarlar. Semptomların ani olarak kötüleşmesi acil medikal gözetim altında uygulanması gereken kortikosteroid dozunun artırılmasını gerektirir.

Ventolin şurup, bronşiyal astımın bütün tiplerinde, kronik bronşitte ve amfizemde bronkospazmın giderilmesinde kullanılır.

Ventolin şurup, çocuklar veya sıvı ilaçları tercih eden yetişkinlerde oral tedaviye uygundur.