VEGABON PLUS D 70 mg/2800 IU 4 tablet Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vegabon Plus etkileşimi, Vegabon Plus etken madde, Vegabon Plus yardımcı maddeler, Vegabon Plus alkol, Vegabon Plus etkileşim, Vegabon Plus kullananlar, Vegabon Plus dozu, Vegabon Plus kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Kalsiyum suplemanları/Antiasitler: Kalsiyum suplemanları, antiasitler ve bazı oral yoldan alınan ilaçlar Alendronat’ın absorpsiyonunu engelleyebilirler: Bu yüzden hastalar Alendronat aldıktan sonra başka bir ilaç almadan önce en az bir buçuk saat beklemelidirler.

Aspirin:Klinik çalışmalarda günlük 10 mg’dan büyük dozlarda Alendronat tedavisi gören hastalarda Aspirin içeren ürünlerle birlikte kullanımın üst gastrointestinal yan etkilerin oluş sıklığını artırdığı görülmüştür.

Nonsteroidal Antienflamatuvar İlaçlar:Alendronat nonsteroidal antienflamatuvar ilaç kullanan hastalara uygulanabilir. Nonsteroidal antienflamatuvar ilaçlar gastrointestinal iritasyonlara neden olduğundan Alendronat ile birlikte kullanılması gerektiğinde dikkatli olmalıdır .

Kolekalsiferol(Vit D3) :

Olestra , mineral yağlar, orlistat, kolestiramin, kolestipol vitamin D emilimini azaltır. Antikonvulsanlar, simetidin, tiazidler vitamin D katabolizmasını artırır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Pediyatrik popülasyon: VEGABON Plus D’nin çocuklarda kullanımı endike değildir.