NEXIVOL 5 mg 28 tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Immunine gebelik kategorisi C'dir. Immunine hamilelik kategorisi, Immunine gebelik kategorisi, Immunine emzirme, Immunine anne sütüne geçer mi, Immunine laktasyon, Immunine hamilelerde kullanımı, Immunine ve bebek, Immunine kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

İnsan Faktör IX Konsantresi > Kanama Durdurucu İlaçlar > K Vitamini ve Diğer Hemostatikler > Kan Koagülasyon (pıhtılaşma) Faktörleri > İnsan Faktör IX Konsantresi

ATC Kodu

B02BD04

Etkin Madde

Anti Hemofilik Faktor Ix

Barkodu

8681429550158

Geri Ödeme Kodu

A03765

Satış Fiyatı

972.52 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Turuncu Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

15

Sağlık Konuları

Kanama Durdurucular , Hemofili B

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFFY

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E450A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hamile kalmayı planlayan kadınlarda kullanılması önerilmemektedir. Eğer tedavi sırasında hamile kalınırsa, NEXİVOL kullanımı sonlandırılmalıdır.

Gebelik dönemi

NEXİVOL’ün gebelik ve/veya fetus/yenidoğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.

Genel olarak beta-adrenoseptör blokörler gelişme geriliği, intrauterin ölüm, düşük yapma yada erken doğum ile bağlantılı plasental perfüzyonu azaltır.

Fetus ve yenidoğanda advers etkiler (hipoglisemi ve bradikardi gibi) ortaya çıkabilir. Eğer beta-adrenoreseptör blokörleri ile tedavi gerekliyse, beta1-selektif adrenoreseptör blokörleri tercih edilmelidir.

NEXİVOL gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Eğer gerekli olduğu düşünülürse, uteroplasental kan akışı ve fetal büyüme takip edilmelidir. Gebelik yada fetus üzerine zararlı etkileri olması durumunda alternatif tedavi düşünülmelidir. Yeni doğanlar yakından takip edilmelidir. Hipoglisemi ve bradikardi semptomları genellikle ilk 3 gün içinde beklenir.

Laktasyon dönemi

Hayvanlarda yapılan çalışmalar nebivolol’ün anne sütüne geçtiğini göstermiştir. Bu ilacın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Beta-blokörlerin çoğu, özellikle nebivolol gibi lipofilik bileşikler ve aktif metabolitleri anne sütüne değişik oranlarda geçer. Bu sebeple, emzirme döneminde NEXİVOL’ün kullanımı önerilmemektedir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Fertilite üzerine bilinen bir etkisi bulunmamaktadır.