BITERAL 500 mg/ 3 ml inf. çöz. içeren 1 ampül Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alpha D3 gebelik kategorisi C'dir. Alpha D3 hamilelik kategorisi, Alpha D3 gebelik kategorisi, Alpha D3 emzirme, Alpha D3 anne sütüne geçer mi, Alpha D3 laktasyon, Alpha D3 hamilelerde kullanımı, Alpha D3 ve bebek, Alpha D3 kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Alpha D3; azalmış renal fonksiyon ve D vitamini rezistansı ile birlikte olan diğer rahatsızlıklar dibi yetersiz 1 a hidroksilasyondan ileri gelen tüm kalsiyum metabolizması bozuklukları ve osteoporozda kullanılmaktadır. Ana endikasyonları: - Hiperparatiroidizm(kemik hastalığı ile beraber ) - Renal osteodistrofi - Nutrisyonel ve malabsorbtiv raşitizm ve osteomalasi - Hipoparatiroidizm - Psöda - defisiyans (Vitamin D'ye bağımlı tip )raşitizm ve osteomalasi - D vitaminine rezistan hipofosfatamik raşitizm ve osteomalasi - Osteoporoz tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Alfakalsidol > Vitamin İlaçları > A ve D Vitamini > D Vitamini Analogları > Alfakalsidol

ATC Kodu

A11CC03

Etkin Madde

Alfakalsidol 0.25 mcg

Barkodu

8699525754653

Geri Ödeme Kodu

A01417

Satış Fiyatı

24.58 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

5

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFHQ

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

FQA

Eşd. ilaç grubu

E046D

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Ornidazol için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. Ornidazol’ün çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara ve doğum kontrolü yöntemlerine etkisi bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Değişik türlerde yapılan yaygın çalışmalarda ilaç herhangi bir teratojenik veya fetotoksik etki göstermemiştir. Bununla beraber gebe kadınlarda kontrollü bir çalışma yapılmamıştır. Genel bir prensip olarak Biteral gebeliğin erken dönemlerinde gerekli olmadıkça verilmemelidir.
Laktasyon dönemi

BİTERAL genel bir prensip olarak emziren annelere gerekli olmadıkça verilmemelidir.
Üreme yeteneği/Fertilite

Ornidazol, erkek farelerde 400 mg/kg/gün gibi yüksek dozda uygulandığında, düşük sperm hızı bakımından epididimal sperm motilitesini inhibe ederek infertilite meydana getirmektedir. İnsanlar üzerinde yapılan çalışmalarından elde edilmiş veri bulunmamaktadır.