VAZKOR 5 mg 30 tablet Uyarılar

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vazkor uyarılar, Vazkor zararları, Vazkor önlemler, Vazkor riskler, Vazkor yan etkisi, Vazkor alerji, Vazkor alkol, Vazkor hamileler, Vazkor emzirme, Vazkor araç kullanımı, Vazkor fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Genel

VAZKOR’un vazodilatör etkisinin başlaması tedricidir. Bu sebeple VAZKOR’un oral kullanımından sonra nadir akut hipotansiyon vakaları bildirilmiştir. VAZKOR, özellikle ciddi aort stenozu bulunan hastalarda diğer periferik vazodilatörler gibi dikkatli kullanılmalıdır.
Beta blokerlerin kesilmesi

VAZKOR bir beta bloker değildir. Bu sebeple beta blokerlerin kullanımının birden kesilmesi durumunda ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı hiçbir koruma sağlamaz. Böyle bir kesilme durumunda beta bloker dozu tedricen azaltılmalıdır.

Kalp yetersizliği olan hastalarda kullanım

Plasebo kontrollü, uzun dönemli bir çalışma olan PRAISE-2 çalışmasında, iskemik etyolojisi olmayan NYHA III ve IV kalp yetmezliği hastalarında, amlodipin kullanımının, plaseboya kıyasla, kalp yetmezliğinde kötüleşme insidansını anlamlı olarak artırmadığı, ancak pulmoner ödemde artışla ilişkili olabileceği bildirilmiştir. Bkz. bölüm 5.1. Farmakodinamik Özellikler
Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda kullanım

Tüm diğer kalsiyum kanal antagonistlerinde olduğu gibi, VAZKOR’un yarılanma ömrü Karaciğer fonksiyonları bozulmuş hastalarda uzamaktadır ve bu hastalarda dozaj önerileri tespit edilmemiştir. VAZKOR bu hastalarda dikkatle uygulanmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

VAZKOR ile mevcut olan klinik deneyime göre, VAZKOR'un hastanın araç ve makine kullanma kabiliyetini bozması muhtemel değildir.