URIKOLIZ 300 mg 50 tablet Dozu

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Urikoliz dozu, Urikoliz dozaj, Urikoliz doz aşımı, Urikoliz uygulama, Urikoliz kullanım şekli, Urikoliz kullanımı, Urikoliz kullanım süresi, Urikoliz açmı tokmu, Urikoliz nedir, Urikoliz ne için kullanılır, Urikoliz nasıl kullanılır, Urikoliz faydaları, Urikoliz etkileri, Urikoliz günde kaç kez, Urikoliz sabah mı akşam mı, Urikoliz fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

ÜRİKOLİZ düşük dozlarda başlanmalıdır. Ciddi yan etki riskini azaltmak amacıyla 100 mg/gün olarak tedaviye başlanabilir. Doz sadece serum ürat cevabı yeterli değilse artmlmalıdır. Eğer renal fonksiyonlar zayıfsa ekstra özen gösterilmelidir. Önerilen kullanım dozlan şunlardır;

Hafif koşullarda günlük doz 100-200 mg’dır.

Orta şiddetteki durumlarda günlük doz 300-600 mg’dır Ciddi durumlarda ise günlük doz 700-900 mg’dır.

Eğer günlük dozun mg/kg olarak belirlenmesi gerekliyse 2-10 mg/kg arasında bir kullamm dozu seçilmelidir.

Uygulama şekli:

• Yeterli miktar sıvı ile ağızdan ahmr.

• Yemekle birlikte ya da yemeklerden hemen sonra alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer hastalarında tedavinin başlangıcında karaciğer fonksiyonları periyodik olarak incelenmek ve gerekirse doz azaltılmalıdır.

Allopurinol ve metabohtlerinin atılımı böbrek üzerinden gerçekleşir. Renal aktivite bozukluklan ilacın ve matabolitlerinin atılımım geciktirebilir ve aym zamanda plazma yan ömürlerini uzatabilir. Bu nedenle ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda günlük 100 mg’dan daha az dozlar veya hergün kullamm yerine daha geniş aralıklar ile kullamm önerilebilir.

Pediyatrik popülasyon:

15 yaş altındaki çocuklarda; 10-20 mg/kg olacak ve günlük 400 mg’ı geçmeyecek şekilde

verilmelidir. Malignan durumlar (özellikle lösemi) ve Lesch-Nyhan sendromu gibi bazı enzim bozukluklan dışında çocuklarda kullanımı seyrektir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

22.5 g’a kadar allopurinol alımında herhangi bir yan etki görülmediği rapor edilmiştir. 20 g allopurinol alan başka bir hastada ise bulantı, kusma, ishal ve baş dönmesi belirtileri rapor edilmiştir. Genel destekleyici tedaviyi takiben iyileşme görülmüştür.

ÜRİKOLİZ’in aşın dozda alımı ksantin oksidaz aktivitesinin ciddi inhibisyonuna neden olabilir. Bu durum eğer eş zamanlı olarak 6-merkaptopurin ve/veya azatiyoprin kullammı mevcut ise tedaviyi etkileyebilir fakat mevcut değil ise bilinen beklenmedik etkisi yoktur.

Yeterli miktarda sıvı alımıyla allopurinol ve metabolitlerinin idrarla atılımı sağlanabilir. Eğer gerekli olduğu düşünülürse hemodiyaliz tedavisi uygulanabilir.