ZALTRAP 100mg/4ML infüzyonluk konsantre çözelti (1flakon) Gebelik

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Azarga gebelik kategorisi C'dir. Azarga hamilelik kategorisi, Azarga gebelik kategorisi, Azarga emzirme, Azarga anne sütüne geçer mi, Azarga laktasyon, Azarga hamilelerde kullanımı, Azarga ve bebek, Azarga kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Azarga Göz Damlası; hastalarda göz içi yüksek basıncı tedavi etmek için kullanılır. Bu basınç glokom adı verilen hastalığa neden olabilir. Glokom tedavisi için kullanılan kombine bir ilaçtır. İlacın içindeki etkin maddeler göz içi basıncını düşürürler.

İlaç Sınıfı

Duyu Organları > Göz Tansiyonu İlaçları (Glokom) ve Miyotikler > Göz Tansiyonu İlaçları (Glokom) ve Miyotikler > Beta Blokerler > Timolol Maleat Kombinasyonları

ATC Kodu

S01ED51

Etkin Madde

Brinzolamid 10 mg/ml , Timolol 5 mg/ml

Barkodu

8699760710070

Geri Ödeme Kodu

A12546

Satış Fiyatı

93.47 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

11

Sağlık Konuları

Göz Tansiyonu

İmal veya İthal

İthal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar, ZALTRAP tedavisi sırasında hamile kalmaktan kaçınmaları konusunda uyarılmalı ve tedavinin fetüse potansiyel zararıkonusunda bilgilendirilmelidir. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve fertilerkekler tedavi sırasında ve tedavinin son dozundan en az 6 ay sonraya kadar etkilikontrasepsiyon uygulamalıdır.

Gebelik dönemi

Hamile kadınlarda aflibersept kullanımına dair veri bulunmamaktadır. Hayvanlarda yapılan çalışmalarda üreme ile ilgili toksisite görülmüştür (Bkz. Bölüm 5.3). Anjiyogenez, fetalgelişim için kritik olduğundan ZALTRAP uygulamasını takiben anjiyogenezin inhibisyonuhamilelikte advers etkilere yol açabilir. ZALTRAP hamilelikte yalnızca potansiyel faydası,potansiyel riskten fazla ise kullanılmalıdır. Hasta ZALTRAP kullanımı sırasında hamilekalırsa, fetüs üzerindeki potansiyel tehlike konusunda bilgilendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

ZALTRAP’m süt üretimi üzerine etkisini, anne sütündeki varlığını veya anne sütü ile beslenen çocuk üzerindeki etkilerini değerlendiren çalışmalar yürütülmemiştir.

Afliberseptin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Yenidoğanlar/bebekler üzerindeki risk göz ardı edilemez. Emzirmenin çocuk için faydası ve tedavinin anne içinfaydası dikkate alınarak, emzirmenin kesilmesi veya ZALTRAP ile tedavininkesilmesi/kaçınılması konusunda bir karar verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Maymunlar üzerinde yapılan çalışmalara dayanarak, aflibersept ile tedavi sırasında erkek ve kadın fertilitesinin risk altında olması muhtemeldir (Bkz. Bölüm 5.3).