UNISEF IM/IV 1 gr 1 flakon Endikasyonları

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Unisef endikasyonları, Unisef tedavisi, Unisef ne işe yarar, Unisef neye yarar, Unisef ne için kullanılır, Unisef nedir, Unisef faydaları, Unisef ne ilacı, Unisef ne zaman kullanılır, Unisef kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

UNİSEF aşağıdaki belirtilen enfeksiyonların tedavisinde eğer etken organizma duyarlı ise kullanılır.

- Pnömoni ve bronşit dahil alt solunum yolu enfeksiyonları

- Piyelonefrit dahil komplike ve komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonları

- Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları

- Peritonit ve safra yolu enfeksiyonları dahil batın içi enfeksiyonlar

- Jinekolojik enfeksiyonlar

- Septisemi

- Febril nötropeni ampirik tedavi: Sefepim febril nötropeninin ampirik tedavisinde monoterapi olarak endikedir. Çok ağır enfeksiyon riski taşıyan hastalarda (örneğin kemik iliği transplantasyonu öyküsü olan, hipotansiyonu olan, hematolojik bir bozukluğa sahip, şiddetli ya da uzamış nötropenisi olan hastalar) antimikrobiyal monoterapi uygun olmayabilir.

- İntra-abdominal ameliyat geçiren hastalarda cerrahi profilakside

- Çocuklarda bakteriyel menenjit

Enfeksiyon etkeni organizmanın sefepime duyarlılığını saptamak için kültür ve duyarlılık testleri yapılmalıdır. UNİSEF ile ampirik tedavi duyarlılık testlerinin sonuçları beklenmeden başlatılabilir ve bu testlerin sonuçları belirlendiğinde antibiyotik tedavisi sonuca göre düzenlenmelidir.

UNİSEF gram-pozitif ve gram-negatif bakterilere karşı geniş spektrumlu bakterisid etkisi nedeni ile enfeksiyona neden olan organizmanın/organizmaların belirlenmesinden önce monoterapi olarak uygulanabilir. Aerobik-anaerobik karışık enfeksiyon riski olan hastalarda, özellikle eğer sefepime duyarlı olmayan bakteriler varsa, tedavinin başında etken organizma belirlenene kadar anti-anaerobik bir ilacın tedaviye ilavesi önerilir. Sonuçlar belli olunca, duyarlılık profiline göre, UNİSEF’in diğer antiinfektif ajanlarla kombine uygulanıp uygulanamayacağına karar verilir.